Vækst der gavner menneskeheden

1-dsc_51560001

På trods af et historisk fugtigt forår, hvad angår jorden, er der glædeligvis masser af grøntsager i køkkenhaven.

Måske husker du, at det så sløjt ud med dyrkningsmulighederne. Nedbørsmængderne i vinterhalvåret satte rekord, og her på stedet betød det mærkbart forhøjet grundvandsstand.

Køkkenhaven, som er en del af gårdens højest beliggende område, havde blankt vand på overfladen, og den sidste del af vores dyrebare dyrkningsområde kunne først tages i brug i juni.

Det er sent på året, når man gerne vil dyrke og spise mange grøntsager.

At tilpasse sig klimaforandringerne er ganske nødvendigt, og her på stedet foregår det også ved, at vi sår og dyrker mest muligt indendørs for senere hen – når jorden bliver bekvem – at plante de spæde grøntsagsplanter ud under solen.

Det går an, men er en stor forskel fra tidligere.

At planterne trives og vokser sig til spisestørrelse betyder alverden, og trods alle bekymringer er det endt med at lykkes også i år.

1-dsc_51320001

Kål – vækst der gavner menneskeheden
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.