Mulighederne i regnvejr

1-dsc_47570001

Gårsdagens og nattens regn har sat et komma for æbleplukningen – det kan ikke nytte noget at lægge våde æbler tæt i trækasser.

I hvert fald ikke hvis de skal holde til en gang i november, hvor vinificeringen af dem begynder.

Og meget før bliver det næppe, når de skal nå at eftermodne, ændre smag, sødme og struktur, som vi ønsker.

Men der er altid noget andet at tage sig til – at finde arbejde, som passer med vejret, er den mindste kunst.

1-dsc_53270001

Lige nu bruges al vågen tid indendørs på den kommende madbog “Og halsen af en svane“.

Uanset hvor tæt på aflevering af tekst, jeg tror, virkeligheden er, dukker der lige lidt mere op, som skal rettes til, tilføjes, slettes eller forandres.

Og det præcise antal madfotos, som manglede til opskrifter, har vist sig at øges i antal, efterhånden som det endelige redaktørarbejde skrider frem. Men fremad skrider det.

Om alt går vel, kan manuskriptet til selve opskriftdelen afsluttes og sendes om på den anden side af kloden til dygtige Kristine i dag.

Så mangler manuskriptet til alle mellemteksterne, men det kan gøres færdigt, mens Kristine arbejder med opsætningen af bogen – på den måde kommer det hele i gang nu.

1-dsc_46780001

De få resterende madbilleder skal vi afsted og købe lidt ind til, før opskrifterne kan følges og fotograferes. Stemningsbillederne til mellemteksterne er klar.

Og det er det fine ved regnvejr – indendørsarbejde med god samvittighed
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Mulighederne i regnvejr

  1. Tante Sofie siger:

    Eg gleder meg til boka er ferdig!

Der er lukket for kommentarer.