Dyrkning af hvidløg

1-dsc_54600001

Nu er det ved at være tid til at tænke på hvidløg.

Gør man ikke det hele året – tænker du måske og vifter intenst med et par bundter for at holde det onde borte.

Vift bare videre.

1-dsc_54650001

Nu er det den tid på året, hvor hvidløg skal sættes i jorden, hvis de skal nå at vokse sig store og stærke inden næste års høst i juli.

For øjeblikket er jorden præget af en måneds tørke – revnet, stiv og umedgørlig, men efter regn og klargøring med omsat gødning fra dyr eller planter bliver den parat til at tage imod sætteløgene.

1-dsc_54940001

Forleden dag købte vi efterårets forsyning af sætteløg hos Lotte. Er der nogen i dette land, som kan dyrke intense smagsoplevelser indenfor hvidløgsverdenen er det Lotte.

Det er iøvrigt også fra hendes hånd, de mange spiseklare løg i bl.a. COOPs butikker kommer. Så dem kan du roligt spise.

1-dsc_54640001

Gennem mange år har Lotte udvalgt sorter, som egner sig til dette omskiftelige klima. Du kan læse mere om dem her: http://www.xn--hvidlg-vin-4cb.dk/butik/sattehvidlog.html

Det er ganske enkelt at dyrke hvidløg selv – du skal blot dele de hele løg op i fed og stikke dem godt ned i den klargjorte jord. Lug fint omkring de fremspirende løg og tal pænt til alle.

1-dsc_54820001

I hvidløg er alt godt
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.