Septembervarme og æblehøst

1-dsc_28940001

Æblehøsten skrider roligt frem – nu er både sorterne Discovery og Aroma plukket i plantagen.

September måneds varme har givet et forholdsvis stort tab. De små skader, æblerne fik af forsommerens haglvejr, har givet åbninger for mikroorganismer, og i 26 grader med fuld sol vokser den slags ubarmhjertigt.

I hvert fald når man hverken sprøjter med den ene eller den anden slags gift.

Så en del Aroma-æbler begyndte at rådne, mens de stadig sad på træerne. Andre har fået en besynderlig struktur, som om frugtkødet har kogt svagt under skrællen.

Nu skal Filippa-æblerne høstes, og dernæst kommer Holsteiner Cox. Sidstnævnte har klaret både hagl og varme langt bedre end Aroma. Det betyder alverden, når æblerne skal stå i trækasser og eftermodne.

Men i dag bliver der intet plukkearbejde, for turen går til Sjælland for at holde Mad vs. Fødevarer-foredrag i Karise.

Det er vejret, der bestemmer over menneskene
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Septembervarme og æblehøst

  1. Pingback: Status på æblehøsten | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Pingback: Høsthjælp | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.