Se et meget vigtigt program på DR i aften!

I aften sker der noget vigtigt – en længe ventet DR-dokumentar om svine-MRSA sendes på DR1 kl. 20 – “Den dag penicillinen ikke virker”.

Måske husker du, at vi her på kanalen har skrevet om problemet med de antibiotika-resistente bakterier i årevis. Det har andre også, men meget lidt er sket. Intet er næppe for stort et ord, hvis man ser bort fra de grundige instruktioner i håndvask.

Bakterierne har spredt sig fra de danske svinestalde til befolkningen og smitter nu blandt mennesker. Spredningen hviler på et grundlag af manglende handling fra fødevare- sundheds- og miljø-ministerierne. Har vi hidtil troet. Nu viser det sig, at der muligvis er tale om en aktiv indgriben til fordel for dansk svineproduktion.

Godt 12.000 danskere er angiveligt smittede med svine-MRSA, og resten af os bør i den grad også være opmærksomme på, hvis interesser myndighederne varetager. Vi er ca. 5,7 millioner mennesker i dette land, og der fødes hvert år ca. 29 millioner grise. Måske er vi en ubeskyttet minoritet.

Hvorom alting er, vil vi inderligt råde dig til at se udsendelsen i aften. Der ligger et vigtigt og krævende arbejde bag den, og indholdet giver indsigt i den måde, den danske folkesundhed prioriteres på.

Herefter kan man overveje øvrige forhold
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Se et meget vigtigt program på DR i aften!

 1. Lone Andersen siger:

  Jeg syntes også at det er meget mærkeligt at der ikke ryddede forsiderne mandag morgen…….hvem gør noget?

 2. Uffe Lomholt siger:

  Det var rystende at se DR1 Dokumentar! Man tror ikke, den slags sker i Danmark – og man sidder tilbage med afmagt: Hvorfor finder vi os i det? Hvorfor er der ingen, der gør noget ved det?

 3. Eva. siger:

  Havde forventet, at avisens forsider var ryddet i dag…
  Måske i morgen – så…

  • Helle siger:

   Der er jo så meget mere vigtige emner som et auktionshus, Emmy priser, air bnb eller udenlandske turister at skrive om. Det er jo det, jeg har efterspugt i årevis, hvorfor er det ikke nogen landsdækkende medier, der interesserer sig for disse emner?!!

Der er lukket for kommentarer.