En fællesskabsdag

1-dsc_37510001

I dag er der tidlig tamtam i hytten. Her skal ordnes og klargøres til et besøg senere, og derudover er der nogle fotos at tage, når dagslyset kommer.

Billederne er til den kommende madbog. I går blev en del forberedt, men ikke alt kunne fotograferes, fordi aftenen skred frem, og lyset fik andre farver.

Det gør det bare om aftenen.

Dagens besøg udgøres af en større gruppe, som kommer for at være her. For at være en del af det hele.

De skal selvfølgelig beværtes passende, men efter rundvisning og fortællinger om jorden, planterne, klimaet, dyrene og menneskene bliver der fælles høst i drivhus og køkkenhave samt madlavning. At lave mad sammen er vigtigt.

Så ved man også, hvad man spiser.

Drikkevarerne, derimod, har vi lavet på forhånd. Årets næstsidste fustage med hjemmebrygget øl er sat på fadølsanlægget, mousserende vine er lagt på køl og snart skal rødvinen have lov at ånde.

Alle har brug for at ånde frit
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.