I dag sker der to ting, som er dedikeret landbrugsdrift uden giftstoffer og kunstgødning. Først på dagen kommer en gruppe, der står for madlavningen i offentlige køkkener, og i eftermiddag kommer et menneske fra NaturErhvervstyrelsen for at kontrollere, at vi overholder økologireglerne.
Det første besøg handler om alle de tanker, overvejelser og fortællinger, der ligger til grund for måden, vi er her på, og undervejs skal der høstes i drivhus og køkkenhave, laves mad og spises frokost.
Det næste besøg handler om dokumentation for indkøb af økologiske/biodynamiske frø, læggekartofler, korn m.m. og tilhørende gennemgang af gården. Kun det sparsomme salg af æg fra gårdens høns er Ø-mærket. Grøntsager, frugt, bær m.v. er til eget forbrug, men derfor er det alligevel fint at vide, de er kontrollerede.
De vine, vi skaber af æbler og druer, er så længe undervejs, at dyrkningen af de nu salgbare går tilbage, til før gården blev endeligt indrulleret i det statslige økologiske system. Det gør hverken fra eller til for oprindelsen, men er blot et spørgsmål om mærkning.
Klar til økologidag
Lone