Måske kan vi også finansiere endnu et royalt besøg i Saudi-Arabien

1-DSC_2091-0010001

For øjeblikket drejer alt, hvad vi siger, tænker og gør, sig om den forestående momsindberetning.

Moms er det første, der krænger sig ind i de søvndrukne hjerneceller om morgenen, og vi siger blidt “moms” til hinanden, før søvnen luller os langt ind i drømmeland.

1-DSC_2155-0010001

Spisebordet er dekoreret med kæder af papirclips, guirlander af kvitteringer holder den skarpe middagssol ude og den i forvejen sparsomme internetforbindelse bliver tynd som englepels, når posteringerne lægges ud i det uendelige univers.

Vi har fået bløde pletter i håndfladerne og blå blækstriber i mundvigene.

1-DSC_19620001

For at fastholde stemningen og opretholde en passende gejst er de hyggelige malerier på væggene i køkkenet skiftet ud med portrætter af fremtrædende finansmænd, Nordeas ledelse, Ministeren for SKAT med tilhørende embedsmænd og det nyeste danske tabstal på 12 milliarder er skrevet direkte på køleskabet.

Der skal gøres noget for at få den manglende sum tilbage i statskassen, så vi igen kan få råd til undervisning, omsorg og værdige ydelser til dem, der har behov. Det skal gøres nu, og momsindbetalingen er en fin begyndelse. Mange kvælstofbelastede bække små, gør som bekendt én død å.

1-DSC_21140001

Virksomhederne har frist om en lille uges tid, og for at kunne indberette skal bilagene fra nytår til 1. juli findes frem, tastes ind og opsummeres i halvårsregnskabet.

Det samme tuderi hver gang – tænker du måske og mindes den evindelige mangel på bonner, tid og overblik.

Og ja, vi ved det godt. Regnskabsarbejdet udskydes altid til sidste øjeblik på trods af gentagne velmente råd fra vedholdende velmenende mennesker.

1-DSC_21490001

I det mindste byder de sidste dage op til fristens udløb på absolut fokusering, en skarp tidsplan og total dedikation.

Der bliver længere og længere imellem overspringshandlingerne, og selvfølgelig når vi det.

Natten er vor egen
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Måske kan vi også finansiere endnu et royalt besøg i Saudi-Arabien

 1. Pingback: Weekend i bevægelse | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. ilsearanti siger:

  Selv ulyst til momsregnskab kan du få en underholdende historie ud af med et sprog, der synger og danser … Tak for fornøjelsen! Jeg håber, at du kan transformere din sproglige lethed til udspringet i og færdiggørelsen af samlingen af alle beskrevne dele til et momsregnskab. 🙂

 3. Lisbeth siger:

  Pyh, jeg ved nøjagtigt, hvordan det er, når sidste frist for indberetning nærmer sig med kæmpe skridt. Når man ikke kan finde på flere undskyldninger for at slippe for det nødvendige onde, når de sædvanlige krumspring ikke længere er nok, så må man overgive sig… Vi fik afleveret hele molevitten i tirsdags, så nu er der rimeligt fredeligt det næste halve år, det skal nydes😊.
  Jeg føler med jer,
  Lisbeth

Der er lukket for kommentarer.