Katrineblommekage – opskrift til dig

1-DSC_24020001

Der er mindst ligeså mange opskrifter på Katrineblommekage, som der er Katriner.

Selv en Lone kan mene noget om den slags. Derfor får du gårdens opskrift i dag.

Og kage er faktisk ikke det helt rigtige ord. Der er ikke mel i dejen, så en Katrineblommekage er snarere en bagt blommecreme med mandler. Men hvad – den virker, er nem og velgørende.

1-DSC_24080001

Ofte er desserten lavet med svesker – du ved tørrede blommer – men det er ypperligt at bruge blommer netop nu, hvor de er fuldmodne og indeholder al glæde i verden.

Du har brug for:

1½ kg gode blommer – Reine Claude, Kirkes eller Sveskeblommer
3 æg fra høns med sensommerdug på kammen
kornene fra 1 vaniljestang
5 dl fløde fra en ko, der har noget at svinge med halen for
200 g rørsukker
100 g smuttede grofthakkede mandler
2 spsk majsstivelse
samt smør til fadet

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 °C uden varmluft.

Smør et stort ovnfast fad eller en støbejernspande grundigt.

Halver og udsten blommerne, skær dem i kvarter og læg dem i fadet. Fordel de smuttede hakkede mandler over. Pisk de øvrige ingredienser sammen og hæld blandingen over blommerne.

Sæt fadet i ovnen og bag ca. 40-45 minutter eller til dejen har sat sig og overfladen er smukt gylden.

1-DSC_24310001

Server din lækre Katrineblommekage med blødt flødeskum eller god vaniljeis.

Dette er en mægtig portion – der er dessert til omtrent 10 mennesker. Eller dessert til 5 og frokost til 2 dagen efter. Du kan gange eller dividere opskriften, så mængden passer dig.

Alt godt herfra
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Dejlige desserter. Bogmærk permalinket.

Et svar til Katrineblommekage – opskrift til dig

  1. ingrid siger:

    Du har helt ret – det er en herlig sag, men få laver den mærkeligt nok, men nyder den når vi andre laver den!

Der er lukket for kommentarer.