Et brombær er ikke bare et brombær

1-DSC_23670001

Måske kender du det selv – man spiser 10 kulsorte brombær, de 9 beriger tydeligvis én med store mængder c-vitamin, hvorimod det tiende har fantastisk sødme og rig smag. Det får én til at spise ti brombær mere.

Den evighedsmaskine menneskeheden altid har ledt efter.

1-DSC_23620001

Et brombær er tydeligvis ikke bare et brombær. Den helt afgørende forskel ligger i at plukke bærret på det rigtige tidspunkt – gå efter den uforlignelige oplevelse.

Det hele handler om at snige sig ind på det tornede brombærkrat, mærke forsigtigt på de skinnende sorte bær og kun plukke dem, der er blevet en anelse bløde. Hvis de er bløde, men holder fast i planten, bliver man også skuffet. De skal nærmest slippe hæftet i det øjeblik, man holder hånden under.

1-DSC_23800001

Og så den afgørende og endegyldige vurdering – der hvor brombærret sad fast, må farven være en anelse lilla. Ikke grøn, men lilla. Da vil et væld af smagsindtryk indtage dine fine hjerneviklinger, kloden vil fortsætte med at dreje rundt, og du har ikke brug for andet i tilværelsen.

Samme historie hvis du vil lave brombærsyltetøj.

1-DSC_23870001

Public service herfra
Lone

P.S. Du finder brombærkrat i skovbryn, hos bedsteforældre og i naboens have

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Et brombær er ikke bare et brombær

  1. Niels siger:

    Vi er bedsteforældrene med brombærkrattet og kan nikke genkendende til beskrivelsen af metoden til at mærke sig frem til det perfekte bær. Detaljen om at snige sig ind på brombærkrattet er særdeles vigtig, hvis det ikke skal være krattet, der plukker dig.

Der er lukket for kommentarer.