Unik mad og vinoplevelse!

DSC_29800001

September er nok den måned, hvor de danske råvarer topper. Køkkenhaven og drivhuset er ved at briste i fantastisk frugt og grønt. Dyrene går og svælger i langt, grønt græs, og i havet er alle fisk ved at være godt fede efter en lang sommer med bytte i overflod. Det er nu, det største fra køkkenet skal opleves, og sådan en begivenhed har vi til dig her.

Thomas Rode, kendt for at have skabt Kong Hans med mere og hans kone, Thilde Maarbjerg, der er en af Danmarks største kapaciteter i vinverdenen, er blevet lokket i uføre af Sørøveren og Landmanden til et par helt særlige aftener, som kommer til at handle om to ting – mad og dig!

6 retter plus det løse, med alt det bedste fra himmel, hav, mark, skov og ikke mindst Lones fantastiske have. Thomas, der er ekstremt kreativ i køkkenet, svarede prompte med en lang liste over mulige vildt, spændende retter, da vi forleden dag opremsede det høstklare indenfor frugt, grønt og bær i haven. Virkeligt spændende at skulle i køkkenet med Hr. Rode! Thilde vil sætte vinene til maden, så det hele går op i en højere enhed.

Selvfølgelig skal vi drikke Vinhuset Kvist & Vitus vin til retterne! Det har været en forrygende sæson med stor interesse for vores vine, mange er udsolgte, men vi har naturligvis holdt flasker tilbage til de her to specielle aftener, så du kommer hele vejen igennem de mange facetter af vores vineri. Der vil blive fortalt lidt om metoder og tankerne bag vores vinhus undervejs, og mon ikke også vi skal smage en af gårdens øl eller to? Desuden skal der snigsmages på den nye årgang Bygpagne!

Jeg behøver vel ikke at nævne, at det bliver en økoaften; en aften fyldt med holdninger og snak om lige netop det fantastiske ved råvarer af ordentlig oprindelse.

Den 2. september skal slaget stå i Thomas og Thildes fantastiske, gamle herskabslejlighed med udsigt til Rosenborg slot, der er plads til 16 gæster ved det store langbord.

Den 23. september åbner vi atter gården for dig, og her kommer du til at sidde i vineriet omgivet af hundredvis af flasker og en duft af skøn vin. Her kan vi få plads til 20 personer.

Begge dage begynder vi kl. 18:30, og slutter når du ikke kan mere.
Tilmelding på thildemaarbjerg@hotmail.com og indbetaling af 1500,- kr. pr. deltager på mobilepay 27268920 – husk at anføre dato/sted.

Vi glæder os alle sammen ustyrligt meget til at rykke gæsterne rundt i madmanegen!

Sørøveren – der har tænkt sig at rode ukristeligt i Rodes køkken!

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.