Gæster at glæde sig til

1-DSC_08280001

I denne uge bruges al tid på forberedelser til den kommende weekends madmarked. Nogle dage også lidt ekstra tid.

Forsommerens madmarked kræver hvert år langt mere oprydning i den gamle trælade end sensommerens – vi har ikke haft så lang en periode til at rode rummet til igen, så hvad angår stedet til stadeholderne, folkemiddagen, musikken m.m. er der hurtigt gjort klar. Sådan da.

Men der er meget andet at kaste sig over.

Græsset må have en længde, så børnene ikke bliver væk fra de voksne, der skal laves tarteletfyld til mange hundrede frokostgæster, kager til eftermiddagskaffegæsterne og en del retter til folkemiddagsgæsterne.

Brød, gårdens forunderlige kringle samt andre fryseegnede sager kan laves løbende, mens en del af maden skal laves lige op til lørdagen.

Der skal klargøres til familie og venner, som kommer og hjælper i dagene, service skal tælles og suppleres op, glas poleres, fadøl carboneres o.s.v.

Det er alt sammen hyggeligt arbejde, når bare der er tid nok. Når det lykkes at undgå for meget natarbejde og for få måltider undervejs.

Noget vi øver os på ved hvert eneste madmarked og år for år bliver bedre til at planlægge os ud af. I håb om at leve videre lidt endnu.

Det er hyggeligt arbejde, fordi der i hvert eneste stykke kringle ligger en forventning om, at det vil glæde den spisende. Og når al græsset er klippet, og gasen Klaus har fået en midlertidig indhegning, ved vi, at det vil glæde langt over tusind mennesker at gå rundt på gården og bare være.

En del af det hele
Lone

P.S. Hvis du ikke kan komme og være med til madmarkedet, får du her opskriften på gør-det-selv-triple-chocolate-monster-giant-cookies: https://lonelandmand.wordpress.com/2010/10/23/triple-chocholate-chock-a-block-giant-cookies-opskrift/

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Gæster at glæde sig til

  1. Anne Folehave siger:

    Rigtig god fornøjelse med weekenden. Håber at gæsterne vælter ind i laden,at der bliver spist massere af kage og god mad. At gæsterne så må undvære kurve, til at slæbe de lækre indkøb hjem i det er lidt synd. God weekend.

Der er lukket for kommentarer.