Slet ikke ligegyldigt

I dag er gården stille – sådan rigtig stille, hvis man ser bort fra det blæsende oktobervejr, der flår æbletræerne af espalieret og blommerne på jorden. Ikke at mandagene ellers har været livlige de seneste mange uger, restaurantholdet har normalt først danset rundt på gården fra onsdag til søndag.

1-DSC_07470001

På plænen foran den store trælade, hvor de fleste af kokkenes dansetrin er trådt, ses en stor bar plet. De fleste vil nok kigge på pletten og ærgres over, at det kommer til at tage lang tid, før området er grønt igen. Vi vil se på pletten og ærgre os over, at den med tiden gror til igen. Det er nemlig ikke græsset, vi kommer til at savne, men de mennesker der har trippet jorden bar. Det er ikke kun en bar plet i græsset, de har efterladt, det er mindet om en helt særlig sommer for os og for gården, og derfor er det en ekstra stille mandag i dag.

På onsdag vil hønsedamerne se langt efter Christoffer, der de seneste 6 uger har underholdt med de lækreste rester fra køkkenet, og mon ikke han også vil se langt efter hønsedamerne i tankerne, når en oplagt spand grøntaffald skal arkiveres inde på Hærværk.

Gasen Klaus kommer også til at savne nogen at hundse rundt med, nogen at strække hals efter og nogen at følge til dørs ved kokkenes daglige ture til drivhuset.

Øllet og vinene kommer til at savne de kyndige hænder, der har skænket hundredvis og atter hundredvis af glas op i sommerens løb; til gæster der har ladet sig forkæle af tjenerne.

Vi har naturligvis også ladet os forkæle, og oplevelserne har hver eneste gang fyldt os med ydmyghed over den dejlige behandling.

1-DSC_07560001

Der har været en god del over tusinde mennesker, som har spist frokoster, middage og søndagspizza på gården denne sommer, og vi er glade og stolte over, at så mange ville opleve stedet. Husk nu at det ikke er slut med maden blot af den grund – gør dig selv den tjeneste at tage til Restaurant Domestic og/eller Hærværk i Aarhus, og oplev hvad der sker med et restaurantbesøg, når det er bistået af helt særlige mennesker. Ditte, Christoffer, Store Christoffer, Morten, Rasmus, Christian, Matti, Rune og Michael – vi kommer til at savne jer!

Det samme gælder Oles pizzaer, der helt sikkert krydser din vej igen på ét eller andet tidspunkt. Jeg tror, at Oles vigtigste kriterium, når han ansætter folk, er deres gode humør og fantastiske engagement.

Vi byder alle velkommen til næste sommer!

Nu står den på sensommerens madmarked, inden der skal gøres klar til æble/druehøst og uendelig meget forsømt arbejde i vineriet.

Det er skønt at være sørøver!

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Slet ikke ligegyldigt

  1. Ulla Thing siger:

    Ja tak for et dejligt besøg på jeres gård. Vi havde en søndagsfrokost ud over det sædvanlige med salat med smilende æg og mormordressing, grillet gris med sommer kål og is og bær fra haven med en skefuld flydende honning. Dertil sørøverbryg også kaldet ladykiller og tyndben til dem, der skulle køre. En dejlig oplevelse, udover det sædvanlige serveret med glæde og entusiasme i respekt for de gode råvarer, mens der blev kørt hø ind omkring os. Travlhed på den gode måde. Tak for en dejlig oplevelse Ulla Thing

Der er lukket for kommentarer.