Bund i bærrene

1-DSC_00180001

Nu er der kun få dages sommerrestaurant på gården, så er de 6 uger gået.

Og hvilke uger. Ikke nødvendigvis med fortræffeligt sommervejr, men med fortræffelig restaurantmad.

Det har passet fint med bærrenes modning undervejs, og nu, hvor de slipper op, er blommehøsten begyndt.

Køkkenhaven derimod har hele tiden været bagud, fordi nedbørsmængderne forsinkede såning og udplantning en del. De dygtige kokke har fået en masse ud af det, der er.

Man må bare glæde sig over det, der er. At spise.

Beholdningerne af vin og øl har sjældent været lavere. Øl har Sørøveren og jeg tappet i denne uge, og så snart der falder en form for efterårsro over gården, skal en række gæringstanke lettes for deres indhold, så nye vine kan udvikle sig videre på flasker.

Saft findes ikke længere på stedet, men en stor gryde med hindbær står på komfuret, og med lidt held og en middelmådig indsats er der saftevand til dagens gæster.

1-DSC_04360001

Folkene bag sommerrestauranten må snart trænge til ferie. De dukker op ved 10-tiden og kører hjem til Aarhus ved 23-tiden. På trods af de lange dage er de uafbrudt med til at sprede god stemning både indbyrdes, blandt gæsterne og hos os.

Og det kan verden nok have brug for
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Bund i bærrene

  1. Ulla Thing siger:

    Det er en udsøgt fornøjelse at besøge restauranten. Tak for dejlig mad. Kh. Ulla Thing

  2. Eva. siger:

    Og hvad verden – også – har brug for…
    Er dine smukke billeder af, en sommerfuglebusk.
    Med intens blomstring og nogen der er tilpas med det. 🙂

Der er lukket for kommentarer.