Sensommer-madmarked og folkemiddag – invitation til dig

Nu er det vist på tide at få lavet en ordentlig invitation til årets sensommermadmarked!

Lad os starte med datoer, tider og stedet, det har vi nemlig en tendens til at glemme at få skrevet på.

Som altid foregår det på vores dejlige gård, hvor vinmarken, køkkenhaven, æbleplantagen og alle dyrene venter på dit besøg, blive set på, klappet og beundret. Hele gården holder meget af det!

Adressen er Brandbygegaard, Alrøvej 77, 8300 Odder og madmarkedet er lørdag d. 13. august fra kl. 11 til 17 og søndag d. 14. august fra kl. 11 til 16. Så fik vi det på plads.

DSC_40010001

Lad os lige tage folkemiddagen med det samme også – lørdag aften er der traditionen tro festmiddag for folket; det bliver magisk, som det plejer. Vi laver en stor buffet af alle gårdens herligheder suppleret med dejligt økologisk kød fra Skjern enge. Det starter omtrent kl. 18 (men tilgiv os hvis maden bliver sat frem lidt senere, det er en travl dag), og vi bliver ved, til du ikke gider mere. Det koster den nette sum af 150,- kr. pr. person at spise sig mæt, og det er nødvendigt at bestille bord på sk@detlillevineri.dk af hensyn til madlavningen. Den dejlige Tine Mynster kommer og synger for os, og hele oplevelsen kan som altid skylles ned med gårdens vine, vores hjemmebryggede øl eller saft, hvis du ikke har lyst til promillerne. Drikkevarerne sælges i baren, og priserne er rimelige.

Apropos promillerne; du er som altid velkommen til at medbringe din campingvogn eller slå telt op på græsplænen.

Udover de dygtige stadeholdere på madmarkedet (dem vender vi lige tilbage til), så kommer fjerkræforeningen med høns, ænder og gæs og er klar til at råde og vejlede dig til at holde fjerkræ i haven, så du både kan få fantastiske æg og en and til jul. Tag endelig børnene med!

Og nu til dem det hele handler om. Alle de ildsjæle der spændt står på tæerne for at præsentere netop deres produkter til dig.

DSC_07360001

Lille Raneladegaard: Ruller fryseren med hjemmelavet is ind i træladen, for hvad er sommervejr uden is? Mælken kommer fra gårdens økologiske gedehold, som græsser på marker ved Ebeltoft vig. Udover den dejlige Øer Is produceres der okse-, kalve-, svine- og gedekød samt grøntsager, kartofler og jordbær.

DSC_07310001

Helt Honning: Er passioneret biavl og udvikling af honning. For du godeste, hvor er honning ikke bare honning. Anthony eksperimenterer og udvikler glas med både bær, krydderier, ingefær, chili og meget andet godt.

DSC_07550001

Urtegartneriet: Et kæmpe udvalg af spændende planter dyrket økologisk samt frø af både økologisk og biodynamisk oprindelse. Enorm viden og stort engagement kendetegner folkene bag disse planter, der spænder over alt fra almindeligt kendte vækster til sjældne samlerplanter samt læge- og brændevins-urter. Man kan ikke gå tomhændet fra de planteborde…

Samsø Mel: Mel er ikke bare mel – langt fra! Her kan du købe mel fra områdets økologiske dyrker og mølleri. Melet indeholder alle de gode og sunde olier, som industrien så sindrigt fjerner for at forlænge holdbarheden. Her får du friskkværnet mel og havre, der både er sundt og giver velsmagende brød. Ida kan fortælle meget mere om papirposernes magiske indhold, når du dukker op.

DSC_07760001

Ækvator Kaffe: Ihærdige Jakob kommer med sin bæredygtige og velsmagende kaffe fra Ecuador. Den fine barista-maskine damper og sender friskbrygget kvalitetsmokka ud, desuden sælger Jakob poser med gode bønner samt andre spændende ting.

1-DSC_80260001

Ged & Grønt kommer, og de medbringer deres sublime håndværksoste fra eget gårdmejeri samt et udvalg af produkter med gedekød. Alt fra den lille familieejendom i Sondrup bakker er økologisk – skabt af de mest flittige mennesker, vi kender.

1-DSC_81200001

Stormgaarden Håndbryg: Småt er godt! Øl lavet lokalt, i små håndbryggede mængder, giver altid en helt speciel kant. Hver øl har været i brygmesterens hånd flere gange, inden den ender på dit bord. Stormgaarden er sådan slags bryghus, hvor entusiasme og familiebånd sætter præg på produkterne. Der lægges omhu i alt – ikke mindst standen med et spændende udvalg af hjemmegjorte ting udover ølflaskerne.

Kongebryg: Øl der er en konge værdigt! Hvis det kan lade sig gøre at få kærlighed og passion proppet ned i en flaske øl, så må det være det drengene fra Kongebryg gør. Kom og køb øl med inderlighed, og giv en flaske til én du holder af.

1-DSC_80380001

StoneBros: Det er meget oppe i tiden at holde lidt øje med stivelsen i maden. Stonebros er en nem vej ind i en verden, hvor maden sammensættes efter paleologisk tankegang. Forskellige brødblandinger, krydderier, snacks, og mellemmåltider, det hele naturligvis økologisk! Kom og få en snak om kost og vitalitet.

DSC_37800001

Château Le Raït: Jon er ikke kun en ven af huset men også en dygtig vinmager, der laver noget så sjældent som biodynamisk vin i Bordeaux. Vi har glæden af at have ham på gården, hvor han præsenterer sine vine og holdninger. Kom og smag de dejlige vine og få en snak med en dansk-fransk vinbonde med holdning og talent.

Smuk vin: Bare navnet i sig selv kan gøre os glade, og deres vine forstærker kun smilet. De to indehavere håndplukker vine fra små økologiske-, biodynamiske- og naturvin-producenter. Her kan du få den ene oplevelse efter den anden og sikre dig nogle flasker vin lavet uden alt for meget fikomdik.

VinstrupOil: Som noget nyt på vores marked får vi besøg af Marie-jose og Frank, der udover at drive et kvæglandbrug i Nordjylland er de første i Danmark til at dyrke og presse camelinafrø til olie. I store dele af verden er denne olie kendt for sine mange gode egenskaber både i køkkenet og udenfor. Vi glæder os meget til at prøve olien og byder naturligvis velkommen til gården!

1-DSC_88750001

Brandbygegaard Bryghus: Det er jo os, som du ved, og vi vil glæde os til at skænke dig en smagsprøve på gårdens egen økologiske øl. Naturligvis har vi også frisk, læskende koldt fadøl klar i hanerne i madboden.

Vinhuset kvist & Vitus: Se det er jo gårdens eget vinhus, også os, og herfra vil smagsprøverne flyde frit som vanligt. Vi har to nye udgaver af boblende rosé klar – mousserende vine som vi er helt vildt stolte af – dem må du ikke gå glip af! Vi har også den sidste del af vores populære vintage ufiltrerede gin 2013 klar til salg! Skynd dig 🙂

DSC_84810001

I madboden vil vi naturligvis udbyde dejlig frokost, og på grund af den enorme succes i Tarteletland ved forsommerens madmarked, er menuen uændret. Vi har igen været på kyllingekøb hos økologiske Gothenborg, og denne gang har vi (atter) gjort, hvad vi kunne for ikke at løbe tør for det klassiske kylling-i-aspargesfyld. Serveret i tarteletskaller bagt af økologiske råvarer naturligvis. Selvfølgelig kan du også erhverve dig en vegetartelet, hvis det passer dig bedre. Dertil byder boden på fadøl, saft og ikke mindst Lones fantastiske kager.

DSC_08860001

Vi håber, at du vil komme og være med til at gøre denne weekend til noget særligt for gården, stadeholderne, alle de andre gæster og for fællesskabet.

Vi glæder os til at se dig!
Lone & Søren

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Sensommer-madmarked og folkemiddag – invitation til dig

  1. Marianne Bliesmann siger:

    Hej Lone Landmand.
    Hvornår holder I madmarked i 2017?
    Bh. Marianne

  2. Pingback: Du er hjerteligt velkommen! | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. Pingback: Gæster at glæde sig til | Beretninger fra et autentisk landbrug

  4. Pingback: Slet ikke ligegyldigt | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.