Al magt til det gode – ikke mindst den gode vin

DSC_11530001

I slutningen af marts kørte Søren Sørøver og jeg sydover for at besøge en række små økologiske og biodynamiske vinproducenter i Mosel og Alsace.

Vi kendte dem ikke i forvejen – lavede bare aftalerne undervejs, hvor det kunne lade sig gøre.

DSC_11710001

I flere år har særligt én vinmager, Dr. Ulrich Stein i Mosel, stået højt på ønskelisten, fordi hans vine er uforlignelige.

Så vi skrev fra et trist hotel i det nordlige Tyskland og spurgte, om vi måtte komme forbi den efterfølgende dag. Det måtte vi og efter en times søgen på den rigtige vej, fandt vi hans godt gemte vingård.

DSC_11820001

Det var årets første forårsdag, og der gik timer med at smage vin, tale om planter, lovgivning, vilkår, sprøjtegifte m.m. i solen på terrassen.

På et eller andet tidspunkt bliver den slags alvorligt – man skal beslutte et vinkøb.

Uanset hvor mange flasker den flinke mand havde åbnet og skænket af, fastholdt han, at vi ikke behøvede at købe. Vi ser ikke så velhavende ud.

Men der var sparet op til turen og ikke mindst til køb af ordentlig og interessant vin, så selvfølgelig var det ikke bare for at blive underholdt.

Der blev besluttet og bestilt, kasser blev fundet frem og bagagerummet fyldt. Mindre kunne ikke gøre det, for Stein Wein er usædvanligt godt håndværk.

Det blev dyrt, gjorde det, men Dr. Stein vinkede os venligt afsted og sagde, at vi blot kunne betale ved lejlighed. Uden nogen som helst form for indsigt i vores kreditværdighed, identitet eller kriminelle løbebane.

Den slags mennesker er værd at samle på.

DSC_11960001_1

Dr. Stein selv interesserer sig for at lave vine og ikke for at tjene mange penge; bare han har til sit hus og sin bil, så han kan komme rundt. Blandt andet til Danmark, hvor han hvert år besøger venner i Haderslev.

I forsommeren en gang skrev vi og inviterede til besøg på gården. Lidt grænseoverskridende set herfra. Vi hørte ingenting, og vi havde faktisk betalt vinene omgående, så det var ikke af bitterhed.

DSC_11660001

I forgårs kom der pludselig en mail med besked om, at der ville komme 4 mennesker og hunden Yupp, og hvad kunne være bedre end at invitere dem på fantastisk frokost i sommerrestauranten.

Frokost, vinsmagning og rundtur på gården – et overvældende nærværende samvær med mennesker vi ikke kendte, men som i den grad forstod det hele. Ikke mindst vores vine.

Og sådan gik det til, at vi lærte nogen at kende i går, fik tilbud om husly i Mosel fremover og en gevaldig afstivning af vores vinøse selvtillid.

På grund af tiltro
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

5 svar til Al magt til det gode – ikke mindst den gode vin

 1. Ulli Stein, Ruth Schiffer, Raimund og Helga Koch siger:

  Kære Lone og Søren!
  Langt, langt ude, – vi vidste ikke, hvad der ventede os, – fandt vi et fantastik landsted, et par skønne, driftige mennesker med stort hjerterum. Vi blev helt overvældet af en overdådig frokost,
  (anede ikke, vi skulle forefinde en sommerrestaurant, der bød på den lækreste frokost, lavet af de bedste råvarer, selvproducerede grøntsager og æg). Det var gennemgående overraskende, fantastik, enestående. Og ikke at glemme rundvisningen, der gjorde stort indtryk! Og : last not least, – fra vinbonde til vinbonde, den udmærkede vin, der bød på mange overraskelser, – anbefalelsesværdigt! Skulle vi skrive en stil om vores bedste ferieoplevelse, så blev det fortællingen om Lone og Søren, langt, langt ude på landet, et firstclass-restaurant i ladebygningen, en helt uventet vinoplevelse, …… tusind tak herfra!
  Ulli og Ruth, Mosel, Helga og Raimund, Haderslev

 2. karen keinicke siger:

  Jeg bliver helt rørt. Er selv kommet i området ved Mosel gennem 30 år p.g.a. deres evner i Riesling!

 3. Pernille siger:

  Det er smukt 🙂

 4. MissTy siger:

  Dejlig historie!

 5. Marianne M siger:

  Og al magt til den gode historie – tak for den! 🍎🍇🍒🍸🍎🍇🍒🍷🍎🍇🍒

Der er lukket for kommentarer.