Tid til at skaffe vinterfoder

1-DSC_91240001

Sidste år fik vi ikke lavet hø, og vinteren over slog forrige års høslet akkurat til.

I år er der bund i stråene, og det er helt nødvendigt at få reddet en ny portion ind.

1-DSC_90990001

Det foregår på den måde, at en nabolandmand klipper græsserne, tidsler, bynke, urter, kløver m.m., passer det med at vende og tørre slettet og presser planterne til små høballer, som kan håndteres med menneskekraft.

Herefter kører vi de 400 – 500 baller ind, som gårdens dyr har brug for om vinteren.

1-DSC_91190001

Forleden dag blev der gjort klar til maskinernes komme. Siden forrige år er her etableret nye dyrefolde, som har lukket den gamle adgangsvej af.

Denne sommer er vanskelig for dem, der drømmer om godt hø. Der er for få dage imellem regnbygerne, men vi er nødt til at prøve alligevel.

1-DSC_90970001

Måske er slettet tørret nok i dag, måske kan høet presses, og måske kan vi nå at bjerge det ind, inden der kommer regn igen i morgen.

1-DSC_91050001

Hvem ved
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Tid til at skaffe vinterfoder

  1. Pingback: Pizza-fadøls-fest | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Helle siger:

    Vi kan bytte, I får noget af vores evindelige sol og tørke, jeg får noget af jeres nedbør. Fin mad til dyrene med alle de gode ting i hø og på grenene.

  3. Stegemüller siger:

    Flotte skarpe billeder.

Der er lukket for kommentarer.