Sommerrestaurant på Brandbygegaard

1-DSC_88710001_1

Nu er sommerrestauranten på gården gået ind i sin fjerde leveuge – der er godt 2 uger tilbage, hvor du kan komme og spise.

Og hvilken mad! Tre gange har Søren Sørøver og jeg spist ude herhjemme, og det kan på alle måder anbefales. Ikke mindst det med at få restauranten bragt.

1-DSC_8700-0010001

Vi har aftenfodret dyrene tidligt, skiftet til vores pænere tøj, klappet hundene, vandret over gårdspladsen, ud igennem porten og de 50 meter op til den gamle trælade. Udfordringen har været at finde hjem.

I dag har min mor inviteret os på frokost, så får vi også prøvet det.

1-DSC_87670001

Tankerne bag er enkle – der anvendes bær og grønt dyrket her på gården sammen med varer fra andre små økologisk dyrkende producenter, friske skånsomt fangede fisk og økologiske mejeriprodukter, mel m.m.

1-DSC_89140001

Folkene bag sommerrestauranten er stjerner – virkelig dygtige kokke og vintjenere – mennesker der vil noget med maden, og som kan. Det kan smages. Det kan føles.

1-DSC_88370001

Drikkevarerne til maden har alle deres oprindelse herfra, og de spænder vidt – der er stillvine på druer og æbler, mousserende vine på samme, vores forskellige økologiske øltyper, saftevand, gin, grappa og dessertvine. Ingen mangler noget.

1-DSC_89160001

Er vejret medgørligt, kan du spise udendørs, er vejret som normalt, kan du sidde på en halmballe inde i træladen – intet er umuligt.

1-DSC_89590001

Der er frokostserveringer onsdag – søndag samt middag onsdag – lørdag.

Fredage og lørdage er der levende musik om aftenen, og den stemning er værd at opleve.

1-DSC_89490001

Hvis du er så heldig at bo i Aarhus, er der lørdag d. 30. juli arrangeret bus fra Musikhuset til Brandbygegaard og retur senere på aftenen. Du kan også bare medbringe et telt og overnatte.

1-DSC_88750001

Bruger du facebook, kan du finde sommerrestauranten her – https://www.facebook.com/Sommer-p%C3%A5-landet-vol-2-med-Restaurant-Domestic-og-H%C3%A6rv%C3%A6rk-273882349631686/. På siden kan du også skrive til holdet og bestille bord, spørge om alt (måske) m.m.

Vil du hellere klare det med en telefon, kan du ringe til dem på nr. 71 54 15 15

1-DSC_8774-0010001

Gæsterne er glade, kokkene er glade, tjenerne er glade, og vi er glade – det er på alle måder godt.

Måske ses vi
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Sommerrestaurant på Brandbygegaard

  1. Holger Ø. Mortensen siger:

    – nu vi er ved de gode spisesteder: Vi har i sommer fået det bedste måltid på “Himmel & Hav” v.Rude Strand. Vi har stadig tilgode at spise på “Brandbygegaard”.

  2. Pingback: Bund i bærrene | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. Pingback: Al magt til det gode – ikke mindst den gode vin | Beretninger fra et autentisk landbrug

  4. fiberfryd siger:

    Vi sås ikke (nogen var vist trætte 😆), men vi takker for ‘husly’ og en helt igennem skøn frokost i søndags, med kik til både gæs, geder, grise og glade høns. Et dejligt indslag i sommerens ferieturné i det jyske. Nu er der levende billeder fra Brandbygegård på den indre nethinde.

Der er lukket for kommentarer.