Fra et fugtigt sted nær dig

1-DSC_92220001

Det er ikke bare en usædvanlig fugtig sommer, det er et vådt år det her.

Solskinstimerne lader vente på sig, og det samme kan siges om tomaternes rødmen – man skal enten være farveblind eller svært velvilligt indstillet for at se dem som andet end grønne. Måske begge dele.

1-DSC_92050001

På trods af al klynk om stigende grundvandsstand og vanskeligheder med at gøre jorden i køkkenhaven klar er det endt med at ske – i forgårs blev de sidste områder sået til, og måske kommer nogle af afgrøderne til at nå en spiselig størrelse inden vinter. Hvem ved.

Langt det meste af køkkenhaven blev tilplantet og tilsået i slutningen af maj/starten af juni, og selvom planterne ikke gror med raketfart under Narnias evindelige gråmørke himmel, så vokser de dog, og vi spiser af dem.

Det vigtige er at have noget at spise.

1-DSC_92150001

Kartoffelskimlen har holdt sit indtog, og alle kartoffeltoppene er slået af med le, så de værdifulde knolde ikke tager skade.

Nu ligger hundredevis af kilo mad ude under jorden og er klar til, når vi er sultne.

1-DSC_91910001

Selv de friske klematisblomster ligger under for fugten og er plettede af svampeangreb.

Men ænder og gæs trives
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.