De skriger i skoven!

Lige så snart man bevæger sig på sydøstsiden af gården, kan man høre dem – skrigene. De er kraftige, skingre og flår i ens sjæl. Man er slet ikke i tvivl om, at nogen kalder i skoven. Gentagende, vedholdende, kalder på hjælp.

Det samme stod på sidste år ved denne tid – en masse uro nede ved søen. Sidste år var vi sikre på, at nogen var i nød. Skrig fra luften og skrig fra jorden. Jeg var nede og kigge, men det lykkedes mig ikke at komme tættere på, end at jeg så en stor flyveklar musvåge lette langt ude, og skrigene flyttede sig længere væk.

1-DSC_91480001

For et par dage siden, da vi var ude og gøre klar til høslet, så vi dette års lille buttede skrighals sidde på en af jorddyngerne. En lettere pjusket musvågeunge sad ganske blottet og kaldte på sine forældre, der på sikker afstand tyssede på barnet. Vi kom ikke særlig tæt på den lille fyr, før den ganske ubesværet lettede og gled ind i skoven. De efterfølgende dage er det kun dens konstante jamren der, trods den klagende tone, forsikrer os om, at den har det godt.

Vi byder den lille ny velkommen på gården, men glæder os nu alligevel til at dens selvtillid stives af i sådan en grad, at den evindelige jamren og klagen til forældrene dæmpes en smule.

Men reagerer jo nærmest instinktivt på klagende dyrebørn!

Søren Sørøver – selverklæret forstander for skovens børnehave

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.