Dybpandet pandekage – opskrift

1-DSC_90440001

Du kender det sikkert fra pizza-verdenen – en tykkere udgave af noget velkendt. Præcis som med Sørøverens jagthund.

Sådan er en dybpandet pandekage. Tyk, men dog luftig, med sprøde kanter og en bund bagt i brunet smør. Uendelig nem. Hvem vil ikke gerne være nem.

1-DSC_90590001

Du kan fylde pandekagen med sommerbær, og morgenmaden er hjemme.

Du kan fordele jordbærgrød eller rysteribs og letpisket flødeskum henover pandekagen, og den vil også blive spist.

Du kan lægge skiver af god vaniljeis over bunden og trække striber af saltkaramelsauce over alt. Også over pandekagen.

Til vinter, når det bliver appelsintid, vil den gøre sig med hjemmelavet appelsinsorbet, ristede hasselnødder og smeltet mørk chokolade. Tror jeg.

1-DSC_90010001

Du har brug for:

2 store æg fra høns der spiser efter årstiderne
1 dl sødmælk fra en ko med sol på ryggen
75 g mel
50 g rørsukker
½ tsk vaniljesukker
½ tsk ægte kanel
25 g smør lavet af mælk fra ovenstående ko
2 store håndfulde modne sommerbær

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 °C uden varmluft. Sæt en støbejernspande på ca. 25 cm i diameter ind i ovnen og lad den varme med op.

Lad æg og mælk få stuetemperatur.

Pisk æggene med rørsukker, pisk mel, vaniljesukker og kanel i og mælken til sidst. Dejen skal være ensartet.
Læg smørret ind i den hede pande og lad det smelte og brune, det tager et splitsekund – hold ovnen lukket imens.
Slyng smørret rundt så det kommer op ad pandens sider, hæld dejen i panden og luk straks ovnlågen igen. Bag pandekagen ca. et kvarter – hold ovnen lukket under bagetiden ellers falder pandekagen sammen på den mest uklædelige måde. Ingen ønsker at falde sammen på en uklædelig måde.

1-DSC_90330001

Tag pandekagen ud når kanterne er smukt gyldenbrune. Den falder uafvendeligt lidt sammen, når den køler af. Det skal du ikke være ked af. Hvis man skal være ked af den slags, bliver det belastende at være til.

Fyld bær i hulheden, dryp med flydende honning eller drys med flormelis/rørsukker – du bestemmer. Server med vaniljeis eller flødeskum. Hvis du har. Vi havde ikke noget. Af det.

1-DSC_90850001

En dybpandet pandekage er både for de fladpandede og de højpandede.

Al magt til maden!
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Kodyle kager, Med bær. Bogmærk permalinket.

2 svar til Dybpandet pandekage – opskrift

  1. Trine Lesemann Amstrup siger:

    Ojojoj!🙂 DEN skal gøres kunsten efter🙂

  2. mimikirstine siger:

    Mums ser så lækkert ud ! Mvh Mimi K

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s