Restaurant på Brandbygegaard – Sommer på landet vol. 2

1-DSC_81490001

I forgårs gik hele dagen med at rydde lokalet og køkkenet i den gamle kostald.

Tingeltangel, dillerdaller og habengut hober sig op i løbet af tiden, og pludselig fylder ingenting det hele.

1-DSC_81730001

Fænomenet er faktisk en naturlov, som kan beskrives med følgende formel – antal leveår gange højde gange længde gange bredde af lokalet plus en korrektionsfaktor for vægelsind og en opløftning i yderste potens af mentalt underskud.

Det er med andre ord nærmest uundgåeligt.

1-DSC_81600001

Men fra i dag er der sommerrestaurant på gården, så der var ikke andet for end at rømme bulen, så kokke, vinfolk og tjenere kunne flytte ind.

I går gik de i gang. Skurede og skrubbede, satte udstyr op og indrettede sig bekvemt.

1-DSC_81910001

Det er de dygtige mennesker fra restauranterne Hærværk og Domestic i Aarhus, som de kommende 6 uger vil tage sig af mad, vin og gæster på gården.

Der er naturligvis tale om et køkken baseret på indkøbte økologiske råvarer i selskab med bær, frugt og grønt dyrket her på stedet.

Drikkevarerne har heller ikke været ude at køre – der serveres vine, øl og hjemmelavet saft fra Vinhuset Kvist & Vitus.

1-DSC_81720001

Fra onsdag til søndag kan du spise frokost her og fra onsdag til lørdag er der middagsserveringer. Indendørs i den gamle kostald, oppe i den store trælade eller ude på pladsen omgivet af roser, kaprifolie m.m. Vejret afgør opdækningen.

Der er ikke et fast antal retter, ingen fast menu – maden laves ud fra dagens bedste råvarer og priserne starter ved 100,- kr. for frokosten.

Om aftenen serveres en 5-retters menu til 350,-

1-DSC_81930001

Fredage og lørdage er der musik til maden; allerede fra i aften. Det hele begynder i dag fredag d. 1. juli med frokost fra kl. 12. Adressen er Brandbygegaard, Alrøvej 77, Odder.

Du kan ringe og bestille bord på tlf. nr. 71 54 15 15 eller du kan bestille over dinerbooking lige her: http://brandbygegaard.b.dinnerbooking.com/onlinebooking/1042/2

1-DSC_81390001

Hele holdet bag sommerrestauranten glæder sig inderligt og er i fremragende humør – kom selv og mærk stemningen!

1-DSC_81570001

Og nu skal der gøres vinflasker klar
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.