Dansk Frugtvinskue søndag d. 5. juni i Valby

IMG_61100001

De foregående år har frugtvinfestivalen fundet sted på Frederiksdal Gods på Lolland, og entusiatiske frugtvinsproducenter fra alle vegne rejste sydøstover (eller blev på stedet) for at præsentere deres vine.

Både for publikum og for hinanden.

Tilsvarende mobilsignal, offentlig transport og internetforbindelse foregår det i år i hovedstaden.

IMG_61250001

På søndag d. 5. juni sker der noget stort i København – Dansk Frugtvinskue finder sted på Hotel- og Restaurantskolen, Kjeldsgårdsvej 1, 2500 Valby.

Det er fra kl. 11-17, og du er selvfølgelig inviteret. Billetter koster 100,- kr og kan købes ved indgangen.

IMG_61700001

Det med frugtvin i Danmark er en genkomst. Noget man har gjort tidligere, men som døde sammen med de mange nedlagte frugt- og bærplantager.

For i de årtier, hvor alting har handlet om pris fremfor smag, duft og næringsindhold, vandt polske hindbær og solbær, spanske jordbær og sydeuropæiske samt oversøiske æbler over den hjemlige avl, og der blev lukket og slukket.

Så det hele er lidt forfra.

Der plantes på ny, og man øver sig i at forædle råvarerne til produkter med høj og unik værdi.

Og det lykkes faktisk.

Endda overmåde godt. Der er både i udlandet og herhjemme en støt stigende interesse for de danske vine.

DSC_87660001

På frugtvinskuet kan du smage vinene fra en række danske producenter, bl.a. kommer Andersen Winery, Cold Hand Winery, Dyrehøjgaard, Frederiksdal Kirsebærvin, Horn Cider, Kølster Malteri & Bryggeri, Nagelsbjergvin, Nyholmgaard, Olsens Cider, Pomona Cider, Rosenbæk vin, StrynØFrugthave, Skærsøgaard, Snoremark, Æblerov samt Vinhuset Kvist & Vitus

Søren Sørøver og jeg dukker op med vores spritnye gin – alkohol destilleret på æbler som er dyrket uden belastning af jord, bier, den åndbare luft, mennesker m.fl.

1-DSC_62230001

Vi har anskaffet noget økologisk tonic, så vi kan give smagsprøver på gin AND tonic, der gør godt.

Udover vinsmagning er der foredrag og workshop med bl.a. Rasmus Munk fra Restaurant Alchemist. Johns Hotdog Deli serverer gourmetpølser med topping på frugtvin. Coffee Collective serverer kaffe med et twist af frugtvin. CakeAlot serverer lækre kager med frugtvin. Østerberg Ice Cream frister med is der smager af frugt, og GastroTrucken tryller med frugtvin i maden.

DSC_87780001

Det bliver alletiders søndag, og den bliver endnu bedre, hvis du vil være med!
Søren & Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Dansk Frugtvinskue søndag d. 5. juni i Valby

 1. Lotte siger:

  Hej Lone
  Er det muligt at købe en flaske af jeres gin, når I er i Valby på søndag ? Og hvis, hvad er prisen ?

  Kh
  Lotte

 2. Birthe Reumert siger:

  Kære Lone-Fantastisk !!Tusinde tak!!!ses Birthe Sendt fra min iPhone

  > Den 1. jun. 2016 kl. 07.16 skrev Beretninger fra et autentisk landbrug : > > >

Der er lukket for kommentarer.