Gæster på gården

DSC_58770001

I dag kommer et hold mennesker fra Silkeborg på besøg. En gruppe der er beskæftiget med at lave mad til børn i institutioner.

De er i gang med et længerevarende kursusforløb “Økologisk omlægning i tanke, ord og handling”, som skal ruste dem til omlægning ude i køkkenerne.

Besøget her på gården er sådan en slags nær-jord-oplevelse. Noget med at få indblik i, hvad der sker udendørs, når man vælger at indkøbe råvarer, som er tilblevet uden brug af sprøjtegifte.

Et indre billede af, hvad man kan glæde sig over, når de økologisk dyrkede sager ligger der på køkkenbordet.

Og der er såmænd rigeligt at glæde sig over – levende bier, menneskers helbred, rent drikkevand o.s.v.

Det skal ikke være tant og fjas det hele; vi skal også høste, hvad der er muligt i køkkenhave og drivhus, lave mad sammen og spise frokost.

DSC_58800001

I søndags var en journaliststuderende på besøg, da drejede det sig om kød. Om måden kød produceres på i det industrielle landbrug. Det er det, det handler om, og tankesættet adskiller sig væsentligt fra at holde husdyr.

Længe leve individet
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Gæster på gården

  1. Pingback: Om land og vand | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Anita siger:

    God dag 🙂 og ja, længe leve individet!

  3. Eva. siger:

    Min verden bliver altid rigere, når jeg har været omkring din hjemmeside. 🙂

Der er lukket for kommentarer.