Radio24syv pinsemandag

DSC_49830001

I denne uge bruges en del tid på bevægelse mellem landsdelene.

Fredag var det til Nørrebro, i morgen er det til omegnen af Køge og torsdag til Louisiana.

Der skal udrettes temmelig meget på gården de øvrige dage – det er forår, og den mulighed lader alting gå i gang.

Turen mandag starter tidligt, for Radio24syv har inviteret til morgenradio/samtale i en konventionel svinestald.

En blandet fornøjelse der nok skal komme noget godt ud af.

Så vidt vides sendes fra kl. 8.40 og du kan lytte med på kanalen.

Det er ikke noget langt indslag, bare en lang køretur, men indholdet er vigtigt at beskæftige sig med.

Det skal bl.a. handle om os forbrugere – er vi for nærige og ligeglade med, om husdyrene har ordentlige forhold, bare pinsefrokosten kommer på bordet. Desuden skal der tales om samfundsudvikling, adfærd og velfærd. Tror jeg.

Radioværterne har lavet aftalen om besøget i stalden med en imødekommende svineproducent, og undervejs skal der nok være noget konkret at overveje.

Jeg er gået i karantæne for at følge reglerne om staldbesøg, så Sørøveren må passe gårdens grise.

Men der er masser af planter at passe
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Radio24syv pinsemandag

  1. Pingback: Slow Food Youth Copenhagen inviterer til “KOK og LANDMAND” | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Holger Ø. Mortensen siger:

    Der er desværre lang vej til et værdigt svineliv for de 30 mio. danske svin. Produktionen er gennemgribende SYG – og hvis man endelig skal spise svinekød, skal det i det mindste være økologisk.

  3. Jannie Holm-petersen siger:

    I har inspireret mig, til på hvet et givent tidspunkt, tale, dele på fasebook og ude i virkeligheden, om dyrevelfærd og kan jeg bare få en enkelt med, en gang i mellem, er det en mere i ringen, som i har startet. Jeg tror på det, fordi, i tror på det.TAK

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s