En beskeden verdenspremiere på vores gin

DSC_98490001

I går var der sådan en slags beskeden verdenspremiere på vores gin.

Det foregik i Bageriet i Ryesgade, og den samlede verdenspresse var usamlet.

Men omtrent 40 muntre mennesker sørgede for alletiders højstemt stemning, så man kunne ikke have ønsket sig en bedre modtagelse.

Nogen mente, at det var den bedste gin, de nogensinde havde smagt, men det kan selvfølgelig godt være omstændighederne og al hyggen, der har spillet ind.

Man ved aldrig.

Hvorom alting er, bliver der ca. 250 flasker ud af den første årgang baseret på 2013 æblerne. De første godt 100 flasker var vi oppe på Nordisk Brænderi og tappe for et par uger siden, og de resterende bliver færdige, når vi kan få tid til den slags næste gang.

Det er besluttet, at vores gin skal være ufiltreret, og derfor er den, især i afkølet tilstand, lidt uklar som rimfrost.

Når man filtrerer gin, køles væsken til under frysepunktet, og en række spændende æteriske olier bliver faste og kan tilbageholdes i et filter. På den måde fås den velkendte glasklare gin med mindre smag end muligt.

Processen bidrager således ikke til festen.

Men det gør den nye gin fra Vinhuset Kvist & Vitus
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til En beskeden verdenspremiere på vores gin

  1. Strikkehansen siger:

    Hvor kan den købes?? 😀

  2. Pingback: Radio24syv pinsemandag | Beretninger fra et autentisk landbrug

Der er lukket for kommentarer.