Køkkenhaven nede, drivhuset oppe

DSC_37080001

Her langt ude på landet går vi og håber på en periode med tørvejr og bare lidt højere temperaturer.

Ser du – jorden i køkkenhaven er stadig både for kold og våd til at forårets såarbejde kan komme i gang.

Og det er ganske usædvanligt på den bekymrende måde.

Det er jo maj for hulen.

DSC_38410001

Vi forsøger at tilpasse os landets nye betingelser, og igen i år er en stor del af køkkenhavens grøntsager sået indendørs på planteborde.

Under de store skrå vinduer på stuehusets førstesal.

Der er således også klimaforandringer i soveværelset.

DSC_37030001_1

Når planterne har en vis størrelse, flyttes de ud i drivhuset, for selvom der er godt med lys under ruderne, er det ensidigt og giver ranglede kål m.m.

Lys fra alle sider er klart at foretrække.

I går blev drivhuset endelig klargjort – jorden er parat til udplantning, der er lavet overbrusning i højden og lagt siveslanger ud i bunden, og lyset vælter ind gennem det nyvaskede tag.

At komme videre med planter og frø i drivhuset hjælper på det hele, men de 100 kvadratmeter er hurtigt fyldt, så behovet for tør jord i køkkenhaven er uformindsket.

Med fugt i fundamentet
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Køkkenhaven nede, drivhuset oppe

 1. Pingback: Opdatering fra vandland | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Mona siger:

  Ja, man kunne fristes til at mene det er træls!

 3. hanne lindblom siger:

  åh, hvor er det genkendeligt….også her på sydfyn!!

  • mona ibsen siger:

   Ja, Hanne, vores begges ovenlysvinduer bugner af spirer og småplanter, der snart gerne vil udendørs. Men frilandstomaterne kommer nu ikke ud før om en lille måneds tid. Og jeg har det sådan, at jeg næsten ikke tør så majs og agurker endnu. Jeg kan næsten ikke tro, at det nogensinde bliver varmt om dagen og lunt om natten.

Der er lukket for kommentarer.