Luksusdag med spade

DSC_55480001

I går var vi på Sjælland for at deltage i folketræffet DET FÆLLES BEDSTE.

Planen var at tage rimelig tidligt afsted og opleve noget.

Sørøveren havde toppet planen med en udmelding om ikke at køre, førend bilen var tømt for affald og rengjort. Overfladisk i det mindste.

Så bliver det ikke meget mere overskudsagtigt.

Måske er der ikke strøm på grisenes hegn – sagde jeg efter morgenfodringen – de små grise graver lige under tråden, og enten er de heldige, eller også virker elhegnet ikke.

Og den slags kan man jo ikke køre fra.

Her langt ude på landet bruger vi ikke det med at holde en lille gris på tråden, så der gik en rum tid med at måle strømstyrke uden resultat, undersøge hegnet, lede efter overgange, teste boksen og til sidst skifte boksen ud med en gammel reserveudgave.

Som heller ikke gav smæk for skillingen.

Det viste sig at være hegntesteren, der var fejl på.

Trygge ved at have fundet fejlen og kun noget forsinkede kastede vi os ind i renovationsvognen og kom afsted.

Indlægget om fødevaresystemet, kloden, mennesker, dyr, planter og jordens ve og vel var det sidste ud-af-gården-foredrag i april – en hæsblæsende måned med for lidt tid herhjemme.

De kommende uger foregår samtalerne om dyrs velfærd, de forunderlige sammenhænge og den nødvendige menneskelige ydmyghed på gården. Blandt andet kommer et hold filosofistuderende på besøg i næste uge, og hvad kan være mere passende end at koble lidt tankevirksomhed ind i overvejelserne om fremtidens landbrug?

I dag skal jeg plante flere træer.

Det er luksus
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Luksusdag med spade

  1. Hej Lone og Søren. Tak for et dejligt foredrag i går, – der var meget at tænke over. Bare alle dog ville bruge deres energi og klogskab sådan som i gør, – oplysning, det gode eksempel og at ville prøve at banke ind i knolden på nogen at vi er på forkert spor. Nyd dagen og de nye træer. Hilsen den stribede dame i mødte i foyeren da i kom.

Der er lukket for kommentarer.