Ny mousserende rosévin fra Vinhuset Kvist & Vitus. På vej i hvert fald..

DSC_31470001

I går stod den på arbejde i vineriet – der skulle tappes vin på flasker.

Vores produktion er så lille, at de forskellige vine kun forefindes i perioder og i mindre udbud.

DSC_3090-0010001

Når der er udsolgt, er der udsolgt, og det er et positivt problem.

Normalt.

Men til sommerens madfestival går det ikke an med mangel på vin, og for at få de mousserende klar skal der tappes og eftergæres nu.

DSC_31060001

I går duftede vineriet af rosévin fra 2014.

Vinen har stået urørt på gæren, og det er altid både spændende og urovækkende at åbne tanken og få afgjort resultatet.

Dufte, smage, nikke, smage, danse glædesdans.

DSC_31600001

Det er bare vin.

Den er resultatet af mikroorganismer i jorden, regn, sol, luft, gamle vinstokke og gær.

Intet andet.

DSC_31240001

Ingen konserveringsmidler, farvestoffer, sprøjtegifte eller tvivlsomme produkter udvundet af buræg, fiskegæller og burgrise.

DSC_31050001

Vinen pumpes ikke rundt men tappes med vakuum.

En flaske af gangen og herefter sættes kapsel på.

Nu går der yderligere nogle måneder, før den sidste gæring har lavet tusindvis af bobler, og flaskerne er klar til degorgering plus rigtig prop og tilbinding.

DSC_31530001

Klar til sommer
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.