Mad vs. Fødevarer – foredrag

DSC_0469-0010001

Her i april måned er der en del møder og foredrag rundt omkring.

Ikke mindst i vores kalender.

I går var Sørøveren og jeg i Vesthimmerland, i Simested menighedshus, hvor omtrent 60 glade og opmærksomme mennesker var mødt op for at høre om gården, livet, dyrene, jorden, fravalg og tilvalg plus det løse.

Helheden med andre ord, eller så meget af den man nu kan nå at fortælle om i løbet af et par timer.

I aften er der foredrag på Horsens bibliotek, og det handler også om tilværelsen på gården, men derudover er mere alvorlige emner om mad vs. fødevarer, de giftige generationer, økonomiske interesser i en syg befolkning, fødevaresystemet og værdige alternativer til det hæsblæsende ræs mod afgrunden med i bagagen.

Du kan evt. læse mere om tid og sted her: https://horsensbibliotek.dk/arrangementer/arrangementer-voksne/lone-landmand-mad-vs-foedevarer-0

For nogen tid siden lovede jeg at nævne kommende åbne foredrag:

Torsdag d. 14. april – Ballerup bibliotek

Onsdag d. 20. april – Langeland bibliotek

Fredag d. 22. april – Folketræf Hjalsø

Herefter går der dyrkningssæson i det hele, og foredragene genoptages først til efteråret.

Når vinteren kommer, er det 2 år siden, at den debatskabende bog Mad vs. Fødevarer udkom. Så er der også gået to år, hvor foredragene/samtalerne/debatterne har taget udgangspunkt i, hvor ualmindelig sløjt det står til med vores behandling af jorden, dyrene og hinanden – vores livsgrundlag og fødeindtag, de to vigtigste ting for en art.

Og selvom fortællingerne altid tager udgangspunkt i, hvad vi kan gøre, så ingen efterlades helt modløse, er der grænser for, hvor længe man bør forkynde verdens elendighed.

Alting har sin tid, nok er nok og alt det der.

Derfor er det besluttet, at når efterårets foredragssæson er gennemført, så skifter vi indhold.

I formodning om at de der gerne ville have kendskab til fordele og ulemper ved at spise en krydderbolle med hamburgerryg har fået det.

Fremadrettet bliver der også tale om to foredrag – et der som hidtil tager udgangspunkt i livet på gården, som det i Vesthimmerland i går aftes, og et nyt der kvæler det nuværende fødevaresystem i kærlighed.

For vi finder os ikke i det
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Mad vs. Fødevarer – foredrag

  1. hanne lindblom siger:

    jeg må se, om jeg kan nå jer, når I kommer til Langeland…..jeg er SÅ glad for at følge jer på blokken, så jeg ville jo gerne se jer live også 😉

  2. Hørt… Lad os kvæle det nuværende fødevaresystem med kærlighed til jorden og livet på landet. Lad os styrke den spirer der gror ude på landet, hvor folk forsøger at dyrke nogle sunde livsgivene fødevarer.

Der er lukket for kommentarer.