Søren Sørøver skriver om Vinmagers middag i Aalborg

DSC_529200010001

Der er ét eller andet vildt spændende ved, at en dygtig kok sætter mad til vores vine. Selvom vi kender vinene ud og ind, så tænker vi sjældent over, hvordan vores vine vil smage sammen med mad.

På torsdag d. 31/3 kl. 18:30 er det den italienske Ristorante SanGiovanni, der disker op med mad til vores vine. Vi er helt pjattede med enkelheden i det italienske køkken, hvor råvarene betyder det hele. Sådan lidt som vi arbejder med vores vine.

DSC_880000010001

Vi har ventet spændt på at få at vide, hvad køkkenchefen Anders Peter Jørgensen vil servere, og vi har selv tænkt 5 varianter af spaghetti bolognese.

Måske en undervurdering fra vores side – i al fald ser menuen, jeg fik tilsendt i går, noget mere imponerende ud. Faktisk ser den helt vildt spændende ud.

DSC_98490001

Prøv lige og se her!

Først starter vi med snacks og en gin & tonic. Jeps, du læste rigtigt! Semiofficiel verdenspremiere på vores gin!

Jomfruhummer tatar – lardo – yoghurt – tomat
Så skal der bobler på bordet; 2 slags – først røde og herefter æblebobler, og de bliver såmænd degorgeret på stedet. Denne enestående mulighed for at se vinmageren med gærrester i hele femøren må du ikke gå glip af!

Stegt skærising/slethvar – grønne asparges
Hvid barrique er vinen, der skal nydes til denne ret. Æblevin som du aldrig har smagt den.

Ragout af fjerkræindmad – pasta – tomat
Rosato – vores vin på røde druer har ben plantet solidt i både rosé-lejren og i rødvinens. Skizofrent tænker du måske nok. En vin der gerne vil være både rosé og rød? Nej, mine damer og herrer, en vin der er både rosé og rød! Roséens lethed og den rødes fyldighed.

Lammekrone – grillet gulerod
Six ans sur lie er den vildeste danske rødvin. Aldrig før og nok heller ikke igen får en dansk rødvin lov til at ligge 6 år i sin gæringstank på gæren – fuldstændig uberørt. En ganske særlig vin.

Chokolade – svesker i rom – vanilje is
Porti – vores bud på en portvin lavet på den yderste del af druen, du ved det søde frugtkød, der sidder lige under skallen. Det giver fantastisk sødme og fylde til en frisk og flabet dessertvin.

Og for at runde sådan en storslået aften af med italiensk maner, så serverer vi selvfølgelig et glas af vores roste grappa til kaffen.

DSC_749600010001

Der er stadig pladser at få til denne dejlige aften, hvor du vil opleve vores vine, høre vores Münchhausenhistorier om dem og nyde Anders vidunderlige mad til.

I Aalborg koster noget så eksklusivt som denne aften kun 799,- Tilmelding til jeanette@sangiovanni.dk

DSC_873400010001

Vi glæder os helt vildt til at se jer!
Lone & Søren

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Søren Sørøver skriver om Vinmagers middag i Aalborg

 1. Laura siger:

  Vi glæder os. Både til vin og historier.

 2. Annette siger:

  Det lyder så fristende. Laver I noget lignende i Nordjylland et andet sted end netop der?
  Det var en fin aften på Brovst bibliotek. Tak for det 😊

 3. karen keinicke siger:

  ÅÅÅÅÅh hvem der boede tættere på Ålborg. Det lyder mere end fantastisk. Ville gerne have deltaget.

Der er lukket for kommentarer.