Direkte til dig fra Mosel

DSC_11480001

Forleden dag lagde Søren Sørøver og jeg de mest nødvendige pakkenelliker i bilen, overlod gården og dyrene til familien og kørte sydover.

Nu skriver vi til dig fra et vinhus ved Moselfloden, og det er faktisk forunderligt.

DSC_11630001

Tænk at det kan lade sig gøre.

Skoda – tænker du måske, ihukommende de hidtidige vinture.

DSC_11710001

Nej – er svaret – for en god måneds tid siden opgav bilen os, eller vi opgav den, hvem ved, og den fik en enkeltbillet til hjemlandet.

Vi er fulde af forhåbninger.

DSC_11820001

Turen handler om at besøge vinmagere af den økologiske/biodynamiske slags, og når det går højt, nogen for hvem de to nævnte regelsæt er utilstrækkelige.

Det er vinproducenter, som tænker over alting – over sammenhængene mellem livet i jorden, vinstokkene, de vilde planter i bunden, insekter, fugle, større dyr og menneskene.

DSC_1202-0010001

I går havde vi aftaler med to mænd, som på hver deres måde griber vindyrkning an. Fælles for dem er, at de er imødekommende og villige til at fortælle en masse brugbart.

Om udviklingen i dykning af druer uden massivt pesticidforbrug, om klimaforandringernes betydning her, om vinprocesser, beslutninger og om det at føle sig frem i vinkælderen.

DSC_12520001

Vi er fulde af nye tanker
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Direkte til dig fra Mosel

  1. Pingback: Mosel – vine lavet med naturen og ikke på trods af | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. karen keinicke siger:

    Hej Lone og Søren
    Rigtig god ferie. Vi bor på Steinfelder Hof i Krôv, hvor de også laver økovin af god kvalitet :o))
    Dejligt sted at være på ferie med sjælen i behold.

Der er lukket for kommentarer.