Økologi i Herning

I går var Sørøveren og jeg ude at opleve noget.

Kan man vist roligt sige.

Ser du – årets fødevaremesse Foodexpo finder lige nu sted i Herning.

Så vi kørte til Herning, for at se hvad der sker.

Mest af alt interesserer det os, hvad der sker i forhold til økologisk vin og øl.

Der sker opmuntrende meget, kan jeg godt fortælle dig.

Det står lysende klart, at der er masser af muligheder for at anskaffe virkelig gode og spændende økologiske/biodynamiske vine, hvis man køber over nettet.

Noget vi ikke har været særligt bevidste om – vi har bare sukket opgivende og valgt mellem de sædvanlige fire flasker iblandt de mange hundrede i de lokale dagligvarebutikker.

Men også på det område sker der noget, fordi flere og flere bliver bevidste om restindholdet af sprøjtegifte i vinene. Før eller siden bliver de økologiske vine også nemmere at finde til daglig.

Efter nogle givende timer i vinområdet troppede vi op til fest i øko-hallen.

For første gang i Foodexpos historie er der så megen økologi på programmet, at sagen har fået sin egen hal.

Det betyder ikke, at de øvrige haller er blottet for den slags – en del producenter har både økologiske og ikke-økologiske varer, og det er iøjnefaldende og velgørende for både os og kloden.

Det går med andre ord den rigtige vej.

Økologisk Landsforening havde arrangeret festen i samarbejde med messecenteret, og du godeste hvor var der fest.

Uddeling af økologiske guldmærker, klapsalver til foregangsfolk, taler, musik, kjoler med grøntsager, konfetti og Hella Joof til at styre slagets gang.

Måske sidder du lige nu og kigger ud på din marksprøjte. Overvejer forårets indkøb af pesticider.

Skal du omlægge til økologi, skal du ikke. Skal, skal ikke.

Det er en vanskelig beslutning at gå fra det velkendte til noget nyt. Der er mange overvejelser og argumenter.

Økologisk Landsforening holder de bedste fester
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Økologi i Herning

  1. Thomas Jensen siger:

    Gode fester er et ikke uvæsentligt argument. Hvis der var flere i verden, der gik op i gode fester, end der gik op i sammengniet guld, så var verden alt i alt nok et bedre sted at leve.

  2. Anne siger:

    Det er sådan vi holder på fremtiden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s