Værdifulde mennesker i Frederikshavn

DSC_83370001

I går var der afgang nordpå. Ikke så langt man kan komme, men tæt på.

Til der hvor månens lys spejles i en kæmpe havoverflade.

Ser du – Danmarks Naturfredningsforening i Frederikshavn havde arrangeret foredrag, og en forsamling af interesserede og interessante mennesker dukkede op.

Hele aftenen gik med vidtforgrenede emner som jordens tilstand, menneskenes brug, husdyr, forskellige fødevarers tilblivelse, indtjening, bier, blomster og manglende befrugtning, interessekonflikter, deklarationer, drikkevand, fremtidens mad, kloge valg, ordentlighed (som ganske uventet er inddraget i dansk politik), økonomi og muligheder plus en del mere – alt med udgangspunkt i det nuværende fødevaresystem og den skelsættende betydning det har for vores livsvilkår og eksistensgrundlag.

Nok er budskaberne tunge og bekymrende, men modtagelsen i Frederikshavn var hjertevarmende og opmuntrende.

Også i Frederikshavn.

Så det skal du vide, hvis du af og til har en fornemmelse af, at miljø og natur tilsidesættes i forhold til kortsigtede økonomiske interesser, og at verden er af lave – der er en nedefra kommende bevægelse, som er stærk, indædt og i fremgang.

Den består af mennesker, der vanskeligt lader sig styre, fordi de ikke drives af gevinster men af tanker.

DSC_83940001

Og det gør hele forskellen
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Værdifulde mennesker i Frederikshavn

 1. Tove Hansen siger:

  Sent from Outlook Mobile

 2. Annette Gant siger:

  Hvor var det spændende at høre dig her i Frederikshavn. Hvor var det lærerigt og Det gav mig virkelig noget at tænke over…tak for det.

 3. Hanne siger:

  Tak for et spændende foredrag, det giver virkelig stof til eftertanke… Og noget bliver i hvert fald ændret i husholdningen her..

 4. Eva siger:

  Det er nemlig sådan det er…

Der er lukket for kommentarer.