Vinmagers middag i Aalborg – torsdag d. 31. marts

DSC_38260001

Om en god måneds tid drager Sørøveren og jeg til Aalborg med en samling flasker.

I samarbejde med de gode folk på restaurant SanGiovanni arrangeres en vinmagers middag.

DSC_38010001

Måske kan det have interesse for dig – derfor får du her restaurantens invitation:

Torsdag d. 31. marts 2016 kl. 1830 med Vinhuset Kvist & Vitus på Ristorante – Dansk vin møder Italiensk køkken Hvordan parrer man dansk produceret vin og frugtvin med italiensk mad? Et spørgsmål vi alle stillede os selv, da det stod klart at en lille snak pludselig blev virkelighed og Vinhuset Kvist & Vitus besøger Aalborg og præsenterer deres vine, samt destillater, og vi fik den ære at ligge hus og mad til.

Vinhuset Kvist & Vitus holder til på Brandbygegaard ved Odder og de gode folk bag, Lone Landmand Vitus og Søren Sørøver Kvist dyrker deres druer, bær og frugter uden nogen som helst brug af kunstgødning, sprøjtegifte og menneskeskabt kemi, bæredygtig og ansvar over moder jord er drivkraften bag foretagendet, og den kærlighed kan man smage i vinene og destillaterne.

Denne aften skal vi smage følgende line-up fra Kvist & Vitus:
Ufiltreret Gin (2013)
– Måske Danmarks mest eksklusive gin lavet på æbledestillat og Vinhusets egne urter,
2013 Hvid traditionel Mousserende Æblepagne
– Stor mundfylde og med en delikat bitterhed fra massegæringen, der gør den perfekt som aperitif til salte snacks. Lavet på traditionel champagnemetode. Kåret som årets nytårsbobler hos Gastromand
2013 Rosé Barrique Mousserende
– Knastørre røde druebobler – vin fuld af saft og kraft, der får mundvandet til at løbe, og dig til at løbe efter et glas mere. Lavet af letpresset Rondo på champagnemetoden. Noter at hindbær, jordbær og ribs

2013 Hvid Barrique
– Hvidvin lavet på æbler, modnet 9 mdr. på gamle fade. Tør og perfekt til fisk og skaldyr
2013 Rosato
– Lys og let rødvin eller mørk rosé om du vil. Vin der appellerer til de store slurke!
2009 Six ans sur lie
– Stor og fyldig rødvin, fuld af kompleksitet. Den har, som navnet siger, ligget 6 år på gæren. Metoden giver en helt anderledes smagspalet end dansk vin normalt kan tilbyde. Syltede kirsebær, modne blommer, læder og chokolade. Afbalancerede tanniner der holder vinen i live i glasset.
Grappa (2013)
-Kendt og elsket af grappa-entusiaster

Gin’en vil blive mixet med tonic og dertil lidt sprødt, boblerne vil akkompagneres af lidt snacks og ellers har køkkenchefen lagt hovedet i blød, i Kvist & Vitus’ vin, for at udtænke en passende 4 retters menu, samtidigt med at han krydser fingre for at husets Portvin når at blive klar til den store aften, så der er passende dansk vin til desserten. Til grappa’en bliver der serveret en god kop kaffe og lidt sødt.

Pris pr. person for hele herligheden er kr. 799,00
Tilmeldning på mail til Ristorante SanGiovanni på jeanette@sangiovanni.dk. Der sendes herefter faktura. Annullering kan ske senest d. 23/3 hvorefter hele beløbet refunderes. Efter denne dato er det ikke muligt at annullere bestillingen.

https://kvistvitus.wordpress.com/

DSC_38190001

Måske ses vi
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.