Nu igen

DSC_77520001

Det er den tid på året, hvor der skal laves regnskab.

I første omgang momsregnskab og dernæst hele molevitten.

Vi er simpelthen ikke gjort af det rigtige stof, når det kommer til at finde glæden i at afstemme papirlapper med kontoudtog.

De indledende manøvrer handler om at gennemgå hulrum, skrivebordsbunker, jakkelommer, hundekurve og området omkring vaskemaskinen for bonner.

Så skal de samles med regninger, udskrifter og opgørelser og alt sorteres efter dato.

Sidst men ikke mindst står den på indtastninger i regnskabsprogrammet.

Det hele foregår, mens verden lever udenfor.

Fuglene synger, vintergækkerne svajer og knopperne svulmer.

Mange velmenende mennesker har foreslået os at lave regnskab løbende. I god tid og alt det der.

Hver gang bliver der nikket og medgivet, at det er en fremragende idé.

Bare ikke for os.

Vi evner ikke at gøre det, før det er absolut sidste udkald.

Ikke mindst fordi der hver eneste dag er noget, som er mere nødvendigt/sjovt/kedeligt/ tiltrængt/påtrængende/ligegyldigt o.s.v.

Hver eneste dag siger jeg dig
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

8 svar til Nu igen

 1. Pingback: Der ordnes stadig regnskab | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Uglemor siger:

  Hvad med at etablere en pose eller kasse til at smide bon’er osv i i årets løb. Det laver ikke regnskabet for jer, men I slipper for jagten i lommer, afkroge og hundekurve. Det er faktisk min metode, eller mangel på samme. 😉

 3. finn birkholm-clausen siger:

  Bravo Lone. Sådan som I gør det – er rigtigt fint. Er selv gjort af samme surdej. Skrev altid om natten før – hvad enten det drejede sig om stil eller regnskab. Sikke en herlig indrømmelse. I ender en gang om mange år i den gode ´side af paradiset. Alle de korrekte ender på en våd sky med en harpe i hånden. I lander mellem blomster, bier og frugttræer.

 4. Jonna jensen siger:

  Kender det kun alt for godt, nogen af os arbejder som bekendt bedst under pres. Nu er det jo heller ikke før 1. marts vi skal indbetale den moms, så jeg håber vi når det igen denne gang, som vi har nået det de andre 25 år.

 5. Marianne M siger:

  Pyh, det lyder genkendeligt… -det er vel en ringe trøst, at vi er mange i samme situation. God jagt 😀

 6. Conny siger:

  Hurra for overspring – og når I har kæmpet jer igennem, går der jo et års tid igen 🙂 Kan ikke dy mig for et lille praktisk tip: en krukke/æske/anden beholder ved vaskemaskinen, så bonerne har en fælles landingsplads 🙂

 7. Henrik siger:

  Har i prøvet Dinero – skulle være det nemmeste regnskabsprogram på markedet

Der er lukket for kommentarer.