En ny dansk gin af økologisk dyrkede æbler og urter

12241308_10153736927213826_2135443071579662682_n

I dag tager vi fat på et af årets nye projekter – ginproduktion.

Ser du – når et æble presses, er der ca. 2/3 most, som kan gæres til vin, og 1/3 fast masse, kaldet pulp, der ikke umiddelbart er vinderen.

Men det kan pulpen blive. Hvert år fylder vi den i gæringstanke, så også den faste masse gæres til alkohol.

Sammen med udvalgte urter fra køkkengaven og drivhuset skal tankene med æblepulp destilleres.

Det bliver noget så usædvanligt som alkohol baseret på frugt tilblevet uden sprøjtegifte, og destillatet bliver selvsagt ligeså rent, som æblerne var.

Snart skal du se mere, nu skal vi gøre klar
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til En ny dansk gin af økologisk dyrkede æbler og urter

  1. Pingback: Søren Sørøver skriver om forårets planer. Eller nogle af dem… | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Pingback: Gin-destillation | Beretninger fra et autentisk landbrug

  3. Sjønnne siger:

    Wow, det bliver spændende! Skal i destillere selv, eller lånes der brændetid hos andre?

  4. Klidmoster siger:

    Jeg kan på ingen måde få armene ned over den nyhed! Hvor spændende med en gin fra jer. Sætter mig straks til at vente, mere eller mindre tålmodigt, på den.

Der er lukket for kommentarer.