Klargøring. Vi når det.

DSC_74980001

Disse dage går med at nå en del af de opgaver, vi som sædvanlig er en smule bagud med.

Der er nu etableret gæsteværelse til Brygmester Niels, og det vil give os alle en bedre nattesøvn i weekenden.

Den gamle trælade er ryddet, fejet og stort set klargjort til stadeholdernes indtog, og der er ubrugte faste baller til gæsterne at sidde på, når de skal vederkvæge sig med æblegløgg, varm frokost, kage m.m.

Jeg bukker mig i mudderet og indrømmer, at planen om at indskrænke, strømline og effektivisere kagebordet i retning af udelukkende nybagte æbleskiver var en ubetænksom og uovervejet beslutning.

Tilbagemeldinger peger på, at der må være et par klassikere også, så jeg arbejder på makronsnitter aka juleudgave samt kanelkrøller til folket.

Ja, indrømmet, det var dumt tænkt i første omgang. En finke blev smidt af fadet og alt det der.

Der skal blive kage.

DSC_75090001_1

Og så er der nogle flere glædelige nyheder:

Her til weekendens madmarked kommer Steen med sine flotte juletræer, og du skal bare huske en kane, tagbagagebærer eller et æsel, så du kan hjembringe højtidens højdepunkt! Sidste år overtog Sørøveren og jeg de tilbageværende træer med rod og plantede dem i haven. Så er det nærmest jul hele året du godeste.

Når du køber juletræ ved Steen, må du tage det flotteste – sådan er reglerne. For alle.

Siden den seneste opdatering om stadeholdere ved julens madmarked har Ida fra Samsømel tilsluttet sig. Kom og anskaf økologisk mel og gryn til dit hjemmebageri.

Og der er nyt fra Troldgaarden – du bør vide, at hos deres stand kan du købe ferske griseudskæringer, måske sylte og bacon samt medister. Desuden kan de hurtige få fat i ænder og gæs i begrænset mængde. Vil du sikre dig et juledyr, som har haft et godt liv, kan du bestille på Troldgaardens hjemmeside og så medbringer de varerne til dig.

DSC_75670001

Selv har vi hysterisk travlt med at klargøre vinhusets vine. Der er jo aldrig rigtigt noget færdigt på lager – flasker skal degorgeres, propper skal bindes til og håndskrevne ord, i stedet for etiketter, må udfærdiges.

Vi når det, vi når det
Peter Kanin

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Klargøring. Vi når det.

  1. Anne Folehave siger:

    Jeg er glad for at det blot var en misforsåelse med de manglende makronsnitter. Kun en misforståelse. Det kan ske på enhver bondegård, især langt ude på landet.

Der er lukket for kommentarer.