Madfestival på Brandbygegaard – sommeren 2016

DSC_2005-0010001

Måske husker du, at der i sommer var 3 uger med spændende mad på gården.

De flinke folk fra restaurant Hærværk i Aarhus overtog landkøkkenet og de frie muligheder i urtehaven, drivhuset, bærland m.m.

Det kom der en lang række gode oplevelser ud af; besøgende taler stadig om hændelsen.

I går aftes var Sørøveren og jeg inviteret til hyggeligt møde med Hærværk-menneskene. Hensigten var at tale store planer for den kommende sommer frem.

Og det var ikke vanskeligt.

Der er al mulig grund, grobund og mulighed for at betydningsfulde begivenheder skal finde sted langt ude på landet.

Så næste sommer laver vi en madfestival, og den kommer til at strække sig over omtrent 1½ måned.

Det hele indledes med sommerens første madmarked i weekenden d. 25. & 26. juni. Sæt endelig et kryds i din kalender, hvis du er så langt fremme i gummistøvlerne, at du ejer én for 2016. Om alt går vel bliver der en øko-vin-festival i tilknytning til madmarkedet og de øvrige dygtige stadeholdere.

Så kommer en periode med pop-up restaurant hvor både Hærværk-vennerne og nogle andre venner fra restaurant Domestic vil skiftes til at lave himmelråbende lækker mad af anstændigt frembragte råvarer – ikke mindst af dem vi skal dyrke her i den kommende sæson. Selvfølgelig serveret med vine og øl Sørøveren og jeg har skabt, og på en lang række udvalgte dage akkompagneret af levende musik – klassisk, jazz, fusionshalløj o.s.v. Man ved aldrig. Endnu.

Man ved bare, at alle er vilde med idéen, og absolut indstillede på at det skal blive godt.

Som udbygning planlægges særlige arrangementer med debat, fortællinger m.m. og til visse musik-arrangementer sørger Hærværk-folkene for bus til og fra Aarhus, så du ikke skal sidde og tænke på bilkørsel.

Hvis du mener, at Aarhus er den gale retning, tilbyder Sørøveren og jeg en græsmark til dit medbragte telt, campingvognen eller de 20 madrasser og ærten.

Oveni den møllehjulsstore derby-hat kommer der samarbejde med andre mad-ikoner, datoer skal fifles på plads, og indhold må udtænkes, men udfordrende og hyggeligt går vi efter hele vejen igennem. En række aftener afsættes til Ole fra Oles Gård – han kommer med sin store kørebare pizzaovn og bager fantastiske pizzaer til folket. Også til dig.

Sommerens sidste madmarked i weekenden d. 13. & 14. august markerer afslutningen på hele barduljen, og pop-up-restauranten lukker ned for sæsonen. Madmarkedet kommer til at rumme alle de gode stadeholdere, der tilknyttes en ølfestival i den ene ende af træladen, og derudover er planlægningen af en bæredygtigheds-kokke-konkurrence i fuld gang.

Det hele bæres oppe af, at mennesker har lyst til at dukke op og være med – de besøgende er meningen og kernen i alt, hvad der kommer til at ske. Derfor er dette en invitation til dig, til din familie, dine venner og andre du kender – I er hjertligt velkomne.

Vi laver en madfestival sammen, ja vi gør!
Søren & Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

10 svar til Madfestival på Brandbygegaard – sommeren 2016

 1. Pingback: Restaurant Domestic & Hærværk plus Vinhuset Kvist & Vitus. Og Brandbygegaard | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Pingback: Ny mousserende rosévin fra Vinhuset Kvist & Vitus. På vej i hvert fald.. | Beretninger fra et autentisk landbrug

 3. Pingback: Søren Sørøver skriver om forårets planer. Eller nogle af dem… | Beretninger fra et autentisk landbrug

 4. Pingback: Sommerplaner og vinterbilleder til dig | Beretninger fra et autentisk landbrug

 5. Dorthe Lyk siger:

  Lyder som en fantastisk idé, der bare vil vokse sig til noget helt vildt fantastisk. Jeg ønsker jer alt mulig held og lykke og god energi.

 6. Kirsten Bang-Olsen siger:

  Det må man da bare deltage i.
  Vi kommer forbi med teardroppen og bliver et par døgn.
  Munden løber allerede i vand.

 7. Sig mig er det speed I producerer på det landbrug dér?! Hvor faen kommer energien fra? Imponerende 🙂

 8. Eva siger:

  Fantastisk tiltag. 🙂

 9. Ingeborg siger:

  SÅ fedt!
  Dér fik jeg liige en rigtig go julegaveidé! Shhhhh.😎

 10. Fedt! skal jeg ikke komme og sige noget om Rusland og boghvede…

Der er lukket for kommentarer.