Stadeholdere til julemadmarkedet på Brandbygegaard 2015

DSC_78270001

Oles Gård: Til dette madmarked kan du møde Ole. Hamselv. Måske husker du, at Sørøveren og jeg i efteråret besøgte Oles Gård. Og blev glade.

DSC_79010001

DSC_78840001

DSC_79090001

Sandelig om ikke Ole også gerne vil besøge gården her, og i den anledning medbringes Oles specialiteter – chilimarmelade, chokoladesmør, rillette, postej, syltede rødbeder m.m. samt surdejshvedebrød og lufttørret kalvekølle hvis du vil smage.

DSC_43940001

Slagesnäs Och Stallet: Helt fra Blekinge kommer vores gode venner Annelie og Heinz. Om den gamle Volvo vil.
Bilen er lastet med alt til hyggelig jul – planter, dekorationer, lys og kranse. Find en glædesbringende vært/værtindegave eller gør dig selv glad med Annelies fine sager.

DSC_6112

Tolstrup Æbler: Har vi også besøgt, og i julens anledning kommer Holger hertil og sælger lækker økologisk most, hjemmelavet syltetøj, honning og fabelagtige Belle de Boskop æbler.

Steens flotte nåletræer: Ligesom ved julemarkedet i 2014 dukker Steen op med netop dit juletræ – spænd trailer eller kane efter dit køretøj, så du har plads til at hjembringe hjemmets højdepunkt!

Re:use tasker – et kunsthåndværkerpar fra Trustrup er også nye folk til julemarkedet. De laver tasker, punge og smykker i genbrugs-skind og naturmaterialer. Du kan finde dem på Facebook: Re:use tasker.

DSC_97410001_1

Kongebryg
Øl der er en konge værdigt! Hvis det kan lade sig gøre, at få kærlighed og passion proppet ned i en flaske øl, så må det være det drengene fra Kongebryg gør! Til sommermarkedet havde de ikke øl nok med til Jylland, og derfor måtte flere gå skuffede herfra. Den fejl begår de vist ikke igen!
Kom og køb øl, som øl skal være, og giv en flaske til én du holder af..

DSC_17550001

Forfatterskabet
Forfattertvillingerne Ellemose står også denne gang klar til at sælge deres bøger. Mangler du dramatik og gys i juledagene, kan brødrenes bøger hjælpe dig igennem. Kender du én, der ønsker sig mord i julegave, så er det lige her, du skal holde dig til!

DSC_37150001

Ged & Grønt kommer, og de medbringer deres sublime håndværksoste fra eget gårdmejeri samt et udvalg af produkter med gedekød.
Alt fra den lille familieejendom i Sondrup bakker er økologisk – skabt af de mest flittige mennesker, vi kender.

DSC_37310001

Anne Folehave – pileflet er mange ting, men Anne’s er fantastiske. Smukke og gennemførte på et meget højt professionelt plan. Vi er så heldige, at Anne og hendes flotte håndarbejde kommer til gården igen – giv en enestående flettet kurv i julegave, og den heldige modtager får livslang brugsværdi og noget smukt at kigge på.

DSC_93690001

Anne har en interessant baggrund, som rummer kendskab til mange gamle traditionelle håndværk, og hun underviser på alle niveauer. Kom og se Annes ting og tal med én, der former glæde af pilegrene.

DSC_85420001

Ækvator Kaffe: Ihærdige Jakob kommer med sin bæredygtige og velsmagende kaffe fra Ecuador. Den fine barista-maskine damper og sender friskbrygget mokka ud. Et stort udvalg af rygende lyksagligheder kan købes på stedet, men også kaffebønner i alle afskygninger til julens mange kopper kan selvfølgelig hjembringes.

DSC_95270001

Bertils Grønt
Søndag og kun søndag kommer Bertil med sine fantastiske økologiske grøntsager.
Der er ikke så meget mere at sige til det – Alle elsker at få kål i gave!

DSC_38060001

Troldgaarden: Philip og Birgitte driver et umådeligt alsidigt landbrug på Troldgaarden – det handler om samspil mellem jord, dyr og planter.
Kødet fra gårdens dyr forhandles under Dyrenes Beskyttelses velfærdskoncept, og der opdrættes sortbrogede danske landgrise, jersey græskalve, stude og lam – økologisk kød med en helt unik smag og af særlig kvalitet. Mød de imødekommende mennesker og hør om holdninger til landbrug.

DSC_37380001

Helt Honning: Er passioneret biavl og udvikling af honning. For du godeste, hvor er honning ikke bare honning. Anthony eksperimenterer og udvikler glas med både bær, krydderier, ingefær, chili og meget andet godt. Her på gården er der ikke høstet honning fra den nye bifamilie – de har fået lov til at beholde resultatet af deres anstrengelser, og vi er taknemmelige for arbejdet med bestøvningen. Godt Helt honning kommer med glas i salgbare mængder.

DSC_37970001

Bylykke: Pia Lykke kommer med nogle helt usædvanlige hudplejeserier lavet på råmælk fra danske køer. Alle ingredienser er naturlige, og der er ingen parfumer eller parabener i produkterne. Hvis du interesserer dig for, hvad du putter i kroppen, bør du også tænke over, hvad du putter på den.
Takket være Pias creme er Landmanden mindre hård i filten. Og det er mange sikkert taknemmelige for.

Græske Specialiteter: De dedikerede mennesker fra Græske Specialiteter medbringer et udvalg af økologiske produkter bl.a. olivenolie, tørrede krydderurter, sæber og te samt smukke køkkenredskaber fremstillet af oliventræ.

DSC_93900001

Samsømel
Ingen jul uden julebag – og det økologiske stenkværnede mel kommer som altid til dig fra Samsø. Ida stiller op med mel og gryn lige klar til at give dit brød mere smag.

DSC_38190001

Vinhuset Kvist & Vitus: Det er jo os. Hos Sørøveren kan du smage vores forskellige vine, købe et glas til frokostmaden eller en flaske med hjem. Vi laver både still-vine og fantastiske bobler med oprindelse i gårdens druer og æbler – selvfølgelig dyrket uden menneskeskabt kemi. Hjembring spændende vin til juledagene og nytåret.

DSC_38170001

Det Flydende Forlag aka LLs æbleskiveafdeling: Her vil Landmanden signere og sælge bøger – bl.a. fra det nyligt hjemkomne 2. oplag af “Hønsefødder & gulerødder”, svare på dine spørgsmål om det du ser på gården plus det løse, og sørge for at der bliver vendt æbleskiver undervejs. Måske kan alle tre ting lade sig gøre på én gang. Hvem ved.

DSC_37860001

Og så er der selvfølgelig maden – vi står klar med mageløs varm frokost, glas med gårdens vine, sagnomspunden æblegløgg og nybagte æbleskiver med hjemmelavet hindbærsyltetøj. Selvfølgelig.

DSC_40230001

Familie og venner hjælper til – og det er uvurderligt! – så der både er varmhjertet betjening og rent service.

DSC_38560001

På trods af klimaforandringer kan den gamle trælade være en kølig fornøjelse, så tag godt med tøj på. Det er slut med bare fødder for i år.

Gården er selvfølgelig åben, og du kan tage turen rundt og kigge på de omtrent 2½ hektar med vinmark, køkkenhave, æbleplantage, bærstykke, haven, drivhuset, gårdspladsen og indhegningerne med høns, får, grise, geder, gæs og kaniner.

DSC_58350001

Alt er vådt, sjasket og mudret – på med gummistøvlerne.

Det hele foregår lørdag d. 12. december kl. 11-16 samt søndag d. 13. december kl. 11-16 på Brandbygegaard, Alrøvej 77, 8300 Odder.

Vi håber sådan, at du har lyst til at komme og være med til at skabe nogle hyggelige dage med anstændige mad- og drikkevarer som samlingspunkt – og måske kender du nogen, som vil med?

DSC_39700001

Med julehilsner fra os
Søren & Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.