Grundtvigs skov

DSC_66210001

Måske husker du, at der for en uge siden var prisuddeling.

Imødeset med nogen uro over det uvante i situationen, men så blev det en ualmindelig hyggelig og hjertevarmende aften.

Tak til alle der kom og fyldte salen, tak for alle de skrevne lykønskninger.

Formanden for priskomitéen, Bo Klindt Poulsen, holdt en smukt tænkt tale, og den kan læses lige HER.

Med hæderen fulgte blandt andet en stor rød check på 10.000 kroner, og det blev herhjemme besluttet, at pengene ikke skulle gå til Skoda, el-selskab, hundefoder, gummistøvler eller andre dagligdags udgifter.

De skal bruges til noget varigt, og hvad er mere varigt end træer?

DSC_6959-0010001

Det er tanken at tilplante et areal mellem Folkehaven, gården og Sørens Sø – ikke sådan massivt statsskovagtigt tilplante på række og geled, men blot sætte forskelligartede træer i et uigennemskueligt mønster.

En forstbotanisk have der kommer til at indholde en lang række skovtræer, sjældne og usædvanlige træer, gamle sorter af frugttræer og større buske.

Præcis ligesom området omkring gården gør nu, så det handler mest af alt om at lade haven vokse videre ud over marken.

Jo større planterigdom, des bedre levevilkår for mikroorganismer, insekter, krybdyr, fugle, pattedyr og i sidste ende mennesker – det hele hænger sammen på forunderlig vis.

I den kommende måned er det vigtigt at få sat årets vinproduktion godt i gang, dernæst er der forberedelser til julemadmarkedet, men så dages det brødre samt søstre, og en gang her i vinter bliver der tid til at plante træer.

DSC_66140001

Virkelig noget at glæde sig til!
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

6 svar til Grundtvigs skov

 1. Pingback: Første forår i Grundtvigs skov | Beretninger fra et autentisk landbrug

 2. Pingback: Med duft af jul | Beretninger fra et autentisk landbrug

 3. Pingback: Grundtvigs skov – begyndelsen | Beretninger fra et autentisk landbrug

 4. Anne Folehave siger:

  Kæmpe tillykke med prisen. Så dejligt at der sættes pris på jer, i bogstaveligste forstand. God investering med træplantning.
  Da vi selv flyttede på landet for 20 år siden, startede vi som noget af det første, med at tilplante jorden, med buske og træer. Der kan nu tyndes ud her og der, så der er selv forsyning af brænde til brændeovnen. Samtidig blev der gravet vandhuller, så der i dag er et liv og leben uden lige, i alle størrelser. Se det er rigdom. Glæder mig til Julemadmarked.

 5. Endnu en gang tillykke med prisen. Og held og lykke med Grundtvigs Skov

 6. Jesper siger:

  Hvor er det dejligt der stadig findes mennesker som tænker langt ud over deres egen fremtid. Og er villige til at besvare de kommende spørgsmål, om det nu kan svare sig, om der ikke kunne være tjent flere penge på at dyrke korn til grisene på det jord. Det varmer mit hjerte når jeg høre nogen gøre noget af lyst og ikke af økonomiske grådighed. God arbejdslyst
  Mvh Biodiversiteten

Der er lukket for kommentarer.