Kort fredsommeligt nyt

DSC_1107-0010001

Her får du en kort nyhedsopdatering uden den store relevans – den slags kan man også have brug for.

Det har stort set regnet hvert døgn i en uge. Mest om natten, men tidspunktet ændrer ikke vandmængden, og gårdens overflade består nu af mudder.

Ingen af dyrene er begejstrede for regn, og de opholder sig mest i deres små skure.

DSC_11240001

Hønsene er forhåbningsfulde – når der er opklaring og ophold pisker de igennem hønsetunnellen for at komme ud i æbleplantagen og finde opstigende regnorm m.m.

Når hagl og regn falder ud af himlen, løber de flittige fugle mod hjørnet af indhegningen, indordner sig på række og stormer retur igennem tunnellen.
Der er en stadig trafik i det ustadige vejr.

DSC_11140001

Soen Magre Magda har fået en ny yndlingsbeskæftigelse – hun graver forholdsvis store sten op af jorden, og så bruger hun dagen på omhyggeligt at vaske dem i vandpytterne. Én af gangen bærer hun stenene i munden, og så rasler hun dem rundt under vand.

En dag lå der bunker af rene sten oppe omkring hendes lille hus af træ, og vi tænker, hun vil bygge et af sten, inden ulven kommer.

DSC_11380001

I dag skal der sorteres æbler, temperaturen og luftfugtigheden er høj, så råddenskaben breder sig hurtigt i kasserne. Der er ikke andet for end at fjerne de dårlige æbler. Snart kommer det mobile mosteri, og vinproduktionen kan sættes i gang.

DSC_12860001

Der er stadig mere mudder udendørs end inde i bryggerset ved de tre gårdhunde.

DSC_11100001

Mit ene øre er en halv gang større end det andet – sikkert på grund af et dårligt valg af hårshampoo. Dels er det uklædeligt at være et hængeøre, og dels er det vanskeligt at få høreværnet til at sidde symmetrisk.

DSC_66120001

Hvis der bliver tid skal drivhuset ryddes for nedvisnede tomatplanter. Bunden er ordnet af et lille hold hønsedamer, og det skulle gerne lykkes at så nogle vintersalater.

DSC_1283-0010001

Køkkenet er i kaos efter nytårsmiddagen. Nogle gange er det vigtigere at sove end at vaske op.

DSC_10160001

Mens bagfaldende arbejde udføres, går vi og taler om den kommende sommersæson. Den slags fordriver mørket og den evindelige regn. Planerne er – indtil videre – at lave en Brandbygegaard Madfestival, som også inkluderer et samarbejde med de gode kokke fra bl.a. restaurant Hærværk og Ole fra Oles Gård. Noget med levende mad, levende musik og levende mennesker.

Deres indsendte
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.