Godt nytår

DSC_26450001

I disse dage er Sørøveren og jeg i gang med madlavning – årets nytårsmiddag skal ordnes både med hensyn til opskrifter og fotos.

Der høstes, vaskes, skylles, snittes, skydes, skæres, hakkes, steges, brases, dampes, koges, simres, braiseres, bages, grilles, friteres, paneres, piskes, røres og vendes. Og den slags.

For et par uger siden dampede hjemmet af stegt and, flæskesteg og rødkål plus det løse. Der var lavet ris a la mande til 8 personer – for en sikkerheds skyld, man er altid lidt urolig for, om der er nok.

Gæster eller ej.

DSC_27170001

Til stor glæde fik yngste søn Mikkel en kammerat på besøg henover juledagene, og vi så ikke meget til den ris a la mande.

Eller til flæskestegen.

Eller anden.

Måske var der rigeligt brun sovs.

DSC_27450001_1

Et par uger forinden julemiddagen stod den på julefrokost.

Da var Mikkels kammerat her også. Julefrokosten gik heller ikke til spilde.

Vi så ikke noget til ham denne weekend.

Måske har Mikkel glemt at fortælle, det var nytår.

Hvem ved.

DSC_27650001_1

Der er omtrent 1½ måneds produktionstid på udgivelserne, og derfor er materialesættene det tætteste, vi kommer, på forkant med tilværelsen.

Lettere pressede, men med.

Til gengæld er der ikke rigtig fut i os, når nummer to nytårsaften indtræder.

Da er et godt nyt år eneste ønske
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Godt nytår

  1. Pingback: Kort fredsommeligt nyt | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Trine Lesemann Amstrup siger:

    Er bare helt vild med din måde at fortælle på, Lone 🙂 Og det ser da bare SÅ lækkert ud, det I har fået kreeret! Uhm 🙂

Der er lukket for kommentarer.