Bred kærlighed til alle

DSC_2008-0020001

I går var her besøg af et hold elever fra Odder Højskole, nogle gode køkkenfolk og kokken Mads fra restaurant Hærværk.

Ser du, det er i aften, der er prisuddeling, og med megen glæde og stor velvillighed har nogle kastet sig ud i at planlægge et hyggeligt arrangement, hvor budskaber, indhold og mennesker hænger sammen.

Den slags kan ingen nærmest få nok af, så hvis du har tid, lyst og mulighed, skal du også være med – invitationen er lige HER.

DSC_316600010001

Under kyndig ledelse af Mads blev de vindkolde elever sat til at høste årstidens grøntsager i køkkenhaven – gulerødder, sølvbeder, græskar, porrer, fennikel, tallerkensmækkere, pastinak, havrerod, rødbeder, jordskokker, rosenkål og palmekål plus det løse.

I dag bruger Mads & Co deres tid sammen med eleverne for at tilberede håndholdte smagsprøver til aftenens gæster.

Det er helt vildt stort gjort!

Og mens vi er ved det jordnære, og den jord der skal nære os; måske husker du, at her i sommer var besøg af en erhvervsjournalist og en mørkeblå finansmand.

De kom for at skrive en bog om alternativ vækst – om samfundsudvikling i en mere intelligent og sund retning.

Svampebobfirkant

Og menneskene skal vide, at der er brug for det.

Mit bidrag bestod i at være samtalepartner – mene noget om de nuværende forhold, den vej vi går, og hvilke muligheder vi bør overveje i stedet.

Særligt inden for fødevareforsyning og husdyrhold; de forhold der sammen med energipolitik er mest afgørende for vores fremtid på kloden.

Underkendte men afgørende.

Ingen anden menneskelig aktivitet har så stor indflydelse på natur, menneskers helbred og levet liv for andre arter end fødevareforsyningen.

Fødevarer er også langt hen ad den bortskyllede vej omdrejningspunkt i global ulighed og deraf følgende problemer.

Forandringerne må komme, inden vi får ødelagt vores hjerner så meget, at vi ikke tror, det er nødvendigt.

Vilje_til_forandring-forside

Bogen er netop udkommet, og den indeholder synspunkter fra en kreds af adspurgte og fra en del forskellige vinkler. Jeg ved ikke, hvordan den er blevet, men jeg havde lovet at give besked om udgivelsen.

Det er så nu. At noget skal forandres
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Bred kærlighed til alle

  1. Pingback: Grundtvigs skov | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. karen keinicke siger:

    Dejligt at høre om og jeg forventer mig meget af at læse den – den er KØBT! :o))

Der er lukket for kommentarer.