Nyt fra din underverden

Under os er en verden, som sjældent ses.

Men derfor findes den alligevel, bare ikke i vores bevidsthed.

DSC_123800010001

Jorden – den faste grund under hvert trin – er fuld af liv.

Kan være det i hvert fald.

Vi ser kun overfladen, og nedefter er der lukket. For os.

For tusindben, regnorme, biller og larver er det underjordiske stedet at hænge ud. Goth-kultur for de små.

Der er rodsystemer i hobetal, trafikknudepunkter, niveauer af fugtighed, sandkorn fra de norske fjelde, yngelpleje, farlige fuglenæb og en sand fest når efterårets visne blade skal trækkes ned, raspes, fortæres og omsættes til betydningsfuld muld.

Store ormegange sørger for luft til planterødder, og når det regner, transporterer konstruktionerne mere vand end de romerske akvædukter.

Så næste gang du får øje på en grøftekant, en have, en fodboldbane, en rabat, en eng eller en sund mark, kan du for dit indre blik se livsudfoldelserne nedefter.

Og verden bliver meget større.

Deres nedsendte
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.