Den gyldne Grundtvig – Søren Sørøver skriver om prissætning

c0110001

Jeg tror, det betyder en del for alle. Faktisk tror jeg, at det betyder det hele. Selv her ude på landet, hvor livet i sig selv er så utroligt givende, betyder det meget – måske også mere end vi sådan lige i det daglige lægger mærke til. Det der med at blive sat pris på, og selvfølgelig selv at sætte pris på noget.

At sætte pris på noget må være fuldstændigt essentielt for vores lykke og trivsel. Hvis man ikke kan se alle de smukke ting her i livet, nyde dem, indtage dem og prøve at forstå dem, så tror jeg, at man dybest set heller ikke kan sætte pris på livet. Det er vel nærmest livet.

Så er der det med at blive sat pris på. Det er en fantastisk følelse, som driver én utroligt vidt. Måske er den blandt de vigtigste følelser for vores selvværd og dermed trivsel. Desværre ser det ud til, at barren for denne følelse efterhånden sættes helt vildt højt – det moderne menneske er konstant på jagt efter anerkendelse, og rigtig mange udregner anerkendelsen i materialistiske mål.

Sådan er det ikke her på gården. Vores liv bliver ikke bedre af at kunne vise den ene økonomiske præstation frem efter den anden- heldigvis – ellers ville vi også være på den. Men tag ikke fejl af, at når folk kommer til os og roser vores indsats, så varmer det ikke kun; det er også direkte brændstof til at forsætte. For uanset hvor meget vi selv brænder for vores sager, så betyder det, at folk sætter pris på vores indsats umådelig meget – fremmer lysten, fodrer ukueligheden, driver ihærdigheden og ikke mindst giver glæden.

DSC_187500010001

Af samme grund sætter vi uendelig meget pris på disse tilkendegivelser. Både dem der kommer i form af en kommentar til et indlæg, et håndtryk og et par ord fra en gæst til vores madmarked, en pakke med hjemmestrik fra Conny, eller som i dag hvor vi må afsløre, at Lone modtager en pris – Den Gyldne Grundtvig.

Formanden for komitéen bag Den Gyldne Grundtvig, Bo Klindt Poulsen, begrunder blandt andet tildelingen med følgende ord:”Lone får prisen for gennem sit vedholdende, engagerede og indsigtsfulde arbejde med at formidle vigtige og aktuelle spørgsmål om bæredygtighed og grøn omstilling på en folkelig, skarp og vedkommende facon, at bidrage til den folkelige oplysningstradition og kultur, som den danske folkehøjskole udspringer af.”

Den Gyldne Grundtvig er en kulturpris, der uddeles af Odder Højskole. Den sætter hende i selskab med tidligere modtagere som Benny Andersen, Lise Nørgaard, Johannes Møllehave og Martin Krasnik for bare at nævne nogle få af de mange prominente modtagere af prisen gennem årene. Prisen består af et kunstværk af Jakob Isaksen og 10.000 kr. Det handler ikke så meget om, hvad der følger med anerkendelsen, det er langt mere det, at nogle lægger mærke til indsatsen og sætter pris på den.

Jeg ved, at Lone er meget taknemmelig og lidt stolt, og jeg er helt vildt stolt af hende! Pengene, der følger med, har hun planlagt at bruge på træer. Der er ikke for mange træer i denne verden, og at Lone vil bruge prisen til at forskønne planeten i stedet for at piske ud og købe en ny dametaske, gør mig kun endnu mere stolt.

Overrækkelsen foregår på Odder højskole tirsdag d. 10. november kl. 19.30

Søren Sørøver – der sætter uendelig meget pris på sin landmand!

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

31 svar til Den gyldne Grundtvig – Søren Sørøver skriver om prissætning

 1. mimikirstine siger:

  Hej Lone og Søren
  Tillykke med det, hvor er det skønt at der er nogen der deler glæder, og digte, liv, men også skriver råt for usødet hvor skoen trykker.
  Tak for det !!
  Kærlig hilsen
  MImi

 2. lene elmer siger:

  kære lone og søren
  hjertelig tillykke
  og endnu engang en varm tak og et stort kram fordi i kan finde ud af at gøre noget ved det som vi andre ikke evner eller orker, eller mangler mod til
  blandt andet at formulere og viderebringe via fakta og masser af paratviden på et højt niveau
  og så krydret med overskudshumor tillige.
  For ikke at tale om alle de dejlige billeder.

  tak for at i kæmper
  så yndefuldt

  kærlig hilsen
  pigen fra fyn
  lene

 3. Stort til lykke. Det er så velfortjent. Jeg følger jeres færden via bloggen og glæder mig over det livsmod og den ukuelighed, der lyser ud af hvert indlæg. At I så også har energi og kræfter til at protestere, råbe op og argumentere, så vi alle forstår det, er en virkelig helhjertet indsats for vor fælles fremtid. Tak!!

 4. Jannie Holm-petersen siger:

  Kære landmand og stolte sørøver. Du har, om nogen, fortjent denne pris. Du/i er til stor inspiration for mig og min tilgang for min lille husholdning, i bekræfter mig i min personlige tilgang til borer madvarer.tak fordi i gider og lad os så få lone’s bog som obligatorisk indslag i skolerne.👍😉🌞

 5. Anja siger:

  Nåååårh hvor var det kært, rigtig hjerteligt tillykke til jer begge to. Jeg sætter stor pris på mit eksemplar af Mad vs. Fødevarer og alle de Sjæleplejende Æblekager jeg har bagt.
  At I bare ved det!

 6. Ulla Søndergaard siger:

  TILLYKKE. Det er i den grad velfortjent. Og tak for flere træer i verden og alt det andet I gør.

 7. Helle siger:

  Også et stort tillykke herfra. Det er så velfortjent. Og tillykke med de nye mange træer, det kan blive til, dem kan man virkeligt ikke have for mange af. Da prisen nu hedder noget med Grundtvig, som for mig også har med sprog at gøre, vil jeg gerne sige, at en – endnu – en ting jeg sætter så meget pris på, når jeg læser jeres indlæg, er det dejlige, korrekte skrevne sprog uden anglicismer, udanske (undskyld) apostrofer og alt muligt andet pjat. Det er så glædeligt at læse noget af nogen, der formår at skrive et pænt og velformuleret sprog.

 8. Eva siger:

  Kære Lone.
  Du er en kæmpe inspiration, med din blog, dine bøger, og alt det du/i brænder for.
  Og brænder igennem med. Du har en enorm viden, og du kan formidle din viden. Vi er mange der nødigt vil undvære det du /i står for.
  Din blog er starten på dagen og skøn inspiration til mad, kager, og alt godt….:-)
  Hjertelig tillykke med prisen.

 9. Lisbeth siger:

  Lone, du har så inderligt fortjent den pris👍. Jeg kan godt forstå, at Sørøveren er mega stolt af dig😊, men han har vist også haft en finger med i spillet af og til…😄.
  Hvor er det en god ide at investere i nogle flere træer. Hvem har også brug for en taske, hvis man har nogle gode lommer uden alt for store huller i??? Hæhæ

  Alt godt,
  Lisbeth

 10. Hjertelig tillykke og mange tak for indsatsen. God vind fremover

 11. pilgrim2015 siger:

  Der ligger mange, mange timers engageret arbejde når man har en mening og holdning til ting vi alle er i berøring med. Der skal også mod til at stå frem og tale imod uret og sjusk – og for omtanke og ordentlighed. Lone har fået prisen, men jeg er sikker på, at I er to om at bringe dem hjem. Tillykke til jer begge.

 12. Sonja Søderblom siger:

  .

 13. Vibeke Berthelsen siger:

  Stort og velfortjent tillykke! Hygger mig dagligt med dagens beretning😊

 14. Anette Hansen siger:

  Stort TILLYKKE! Fuldt fortjent. Jeg sætter stor pris på jeres skønne indslag, jeres madmarked – jeres indsats………

 15. Conny siger:

  Det er i den grad velfortjent – tillykke til jer begge 🙂

 16. Stort tillykke. Fuldt fortjent!

 17. finn birkholm-clausen siger:

  Ja det gør vi andre også. Og vi sætter også stor pris på dig. Søren. Tillykke til jer begge

 18. tinastaach siger:

  STORT TILLYKKE til Jer begge. I skal vide, at Lones bog “Mad VS. FØDEVARER var en vigtig brik, da min mand fik øjnene op for bærerdygtighed og økologi. I går all in, og det beundre jeg Jer begge for. Jeres saglige og letforståelige tilgang til et komplekst emne gør det hele lidt lettere at forstå, og så kan man mærke, at der er stor faglig viden og research bag. TAK FOR DET.

 19. Grete Kragh siger:

  Hvor er det godt og fortjent.💐. Stort tillykke til jer 🐏😊
  Kh Grete

 20. Dorte Andersen siger:

  Kære Lone Tillykke og tak for dine nyhedsmails. Kh Dorte (græske specialiteter)

  Den 19/10/2015 kl. 07.39 skrev Beretninger fra et autentisk landbrug :

  > >

 21. Inge Lise Heilmann siger:

  Jeg har tænkt på at skrive til Jer tit – nu skal det være ! Et stort TIL LYKKE med prisen og en stor TAK for alle Jeres herlige og kloge indlæg og billeder, som jeg nyder hver dag – nu som pensionist i et parcelhuskvarter, men efter et liv på vandmølle med heste, katte, høns og duer, ja da giver Jeres blog hver dag livet mere LIV. Verden har brug for sådan nogle som Jer ! Kærlige hilsener, Inge Lise

 22. Tante Sofie siger:

  Hjerteligst til lykke! Det er så velfortjent ☺M

 23. Marianne M. siger:

  Meget stort til lykke – til jer begge💫

 24. Laila siger:

  Stort tillykke til Lone, men også dig Søren

 25. Birgitte Jensen siger:

  Hvor er det flot. Fuldt fortjent. Hjertelig tillykke. ☺🍷🍨🌹

 26. Rie siger:

  Stort tillykke.

 27. Trine Lesemann Amstrup siger:

  Hjertelig stort tillykke! Wauw, yay, juhuu, hurra! 🙂 Hvis ikke Lone skulle have en sådan pris og anderkendelse – hvem skulle så? Tak for Jeres vigtige arbejde og bidrag både til og i naturen og kulturen 🙂
  KH Trine

 28. Lena Trend Hansen siger:

  Stort og velfortjent tillykke! Jeres daglige indlæg giver stor læseglæde og fodrer lysten til at vide mere, og jeres arbejde og indsats deles af stor lyst.

 29. Kæmpestort tillykke fra Østfronten. Det er i sandhed prisværdigt det der sker hos jer. Kommer der ikke en lille statuette med? Vil meget gerne se en gylden Grundtvig

 30. Stort tillykke. Prisen er SÅ fortjent! Du er som en terrier der bare bider dig fast: Trods snudeslag fra dem der burde vide bedre, bliver du ved at kæmpe for at få vendt skuden i retning af et grønnere og mere bæredygtigt Danmark. Tak for det.

 31. Carl-Erik Brandt siger:

  Tillykke tillykke. Jeg har da også tænkt at Lones og dit engagement og jeres bøger fortjener mange mange priser. Og STOR personlighed det er hun. Prominent synes jeg hun har været siden jeg mødte hende første gang 🙂 Hils mange gange og ønsk tillykke.

Der er lukket for kommentarer.