Aroma er moden nu. Det er vi også.

DSC_66090001

Denne morgen er begyndelsen på en ny dag, en ny uge og en ny æblesort.

Aroma-æblerne er ved at være modne – de første falder stille ned i det tætte, dugvåde græs.

Der får de lov at ligge, og så skynder vi os at høste de andre på træerne.

Stød, uanset hvor blide, går ikke an, når æbler skal gemmes.

Det skal alle frugterne fra plantagen.

Eftermodningen finder sted i store trækasser, og en gang i november er det tid til at kværne, presse og gære æblesaften.

Et år eller to senere er der gensyn med æblerne, når vinen skal tappes på trykstærke flasker og fortsætte via champagnemetoden.

Nak0001

I går aftes – i den nye sæson af Nak og Æd – blev der drukket mousserende dansk æblevin i Frankrig.

Vores første eksportflaske til vinnationen
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til Aroma er moden nu. Det er vi også.

  1. Pingback: Og æblehøsten fortsætter | Beretninger fra et autentisk landbrug

  2. Eva siger:

    Det smager vildt godt…. 🙂
    Så bliver det ikke meget bedre…

  3. I bliver rige, rige siger jeg, verdenherredømmet er så godt som sikret…Det bliver det nye sort

  4. Conny siger:

    Ha – læste ‘moden’ som trendy og moderne – og det giver jo egentlig god mening 🙂

Der er lukket for kommentarer.