Disco Dasco

Æblehøst0001

Årets første omgang æbler er reddet ind.

Discovery modner tidligt – noget før de øvrige sorter på gården.

Der er ikke ligefrem tale om gemmeæbler, så de klarer vanskeligt opholdet i kasser frem til november, hvor de øvrige æbler presses og sættes i gang med gæring.

Hvorfor så plante godt 300 træer med Discovery – tænker du nok, og vi gør det samme. Af og til.

Mest her i høsten.

Det skete bare.

Vi vidste ikke bedre, er det bedste svar.

Det hele handler om at få det bedst mulige ud af alt. Også ens fejltagelser.

Æblepulp0001

Så i går blev alle Discovery-æblerne høstet, kværnet og omgående sat til gæring med henblik på en ny type cider efter særlig fremgangsmåde.

Ren naturvin, ingen hokus-pokus.

Eneste cider der laves på gården, de øvrige æbler skal stadig bruges til æblevine.

Cideren kommer til at hedde Disco. Very.
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

2 svar til Disco Dasco

  1. finn birkholm-clausen siger:

    Et spiseæble fra øverste hylde. Men vi har kun to. Det er nok – lige nu.

  2. Conny siger:

    Det er da en fejltagelse, der kan komme meget godt ud af – lækre tidlige spiseæbler i en fantastisk farve til jer og senere en forrygende cider 🙂

Der er lukket for kommentarer.