Brombærtid

DSC_71890001

Lige nu er der brombær.

Kulsorte udenpå, bløde i ballonerne og med sød, lilla saft når de brister.

Der er også en del, som er kulsorte udenpå, faste og mere end sure.

De skal bare sidde lidt længere.

Brombær må plukkes med omhu, både for kun at få de absolut modne og for ikke at hænge fast i krattet.

Man ved aldrig, hvornår det bliver regnvejr.

DSC_71960001

Hvis du ikke har brombær i haven, skal du ikke være ked af det – der er brombær i landskabet rundt omkring nu, kig i skovbryn og lysninger.

Her har du opskriften på brombærsyltetøj – Sørøverens yndlings, smager af bedstemor og det ment på den gode måde. Siger han.

Brombær til folket
Lone

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s