Noget om arbejde – også ekstraarbejde

DSC_3300-0010001

Dagene er tæt fyldt ud med arbejde for tiden. Fra tidlig morgen til sen aften(smad).

Årets største begivenhed – sensommermadmarkedet – finder sted lige straks. I overmorgen faktisk.

Der er altid så mange ting, vi gerne vil have klar, men som dagene nærmer sig, luges ud, opgives, retfærdiggøres og slås til tåls med mange planer.

Det er ikke fordi, stedet skal være pyssenysset og pænt – gården skal være sig selv.

Der er bare en hel del ting at ordne på forhånd, når hensigten er at give de besøgende en god oplevelse.

Alt det bagvedliggende som aldrig ses eller mærkes. Hvis det er gjort.

Det handler også om at skabe de bedst mulige vilkår for den altopofrende skare af familiemedlemmer og venner, som hjælper os de to dage, det hele foregår.

Uden dem intet madmarked. Der er klare grænser for, hvad en sørøver plus en landmand kan udrette selv.

Det betyder alverden, at vi kan skabe stemningsfulde og velfungerende rammer for de håndværksproducenter, der er kernen i forbindelsen mellem gæsterne og de gode varer.

Uden dem intet madmarked. Der er indlysende grænser for, hvad en sørøver plus en landmand kan mønstre.

Og fornemmelsen, alt imens arbejdet gøres, er rar. Der er en forventningens glæde iblandet urolighed over det uvisse.

Hvor mange gæster kommer der? Er 400 stykker kage nok? Mon der dukker nogen op? Kan Skodaen klare turen til Børkop, når toiletvognen skal hentes? Kan den klare turen, hvis det bliver varmt? Er der hjembragt tilstrækkeligt med servietter? Kommer der nogen? Måske skal der også være kanelkrøller? Hvor mange spiser frokost her? Går der tre eller fire spande kartofler til folkemiddagen? Hvor mange pakker smør må hjemskaffes som nødberedskab, hvis der skal bages flere kager natten til søndag? Og så videre..

Men timerne går, og lige pludselig er det lørdag formiddag, madmarkedet er i gang, og vi har nået det, vi har nået.

Det plejer at passe
Lone

P.S. Indimellem forberedelserne til weekenden har vi travlt med at pakke og sende bøger ud fra gårdens lille forlag. Alt hvad vi kan.
Forleden dag stod det klart, at alle bogkøbernes dankortbetalinger er afvist på grund af en fejl ved Nets/Teller. Her sad vi ellers med det store slotskatalog og overvejede for og imod ejendommene med voldgrav.
Hvorom alting er, har det givet en nytilkommen arbejdsopgave af hidtil usete dimensioner, fordi hver enkelt bogkøber skal findes frem, kontaktes og inderligt bedes om at lave en bankoverførsel af beløbet for bøgerne i henhold til udarbejdet faktura.
Vi er meget kede af den ulejlighed, det giver ude i det ganske danske land. Fejlen i betalingsmodulet er rettet.
Vi gør, hvad vi kan, for at ekspedere bogbestillingerne sideløbende med opklaringsarbejdet, og undskylder på forhånd at Det Flydende Forlag sejler med få knob.

Om Lone Landmand

Er landmand, vinmager, cider- og ølbrygger, dyrker maden og er én der skriver. Nu. Har været videnskabelig forskningsassistent, fodermester, underviser i levnedsmiddeltoksikologi, mikrobiologi og statistik, barn - for længe siden, griseavler, opfinder af veterinærudstyr, underviser i madlavning med mange grøntsager - og kager plus det løse. Forfatter - til "Hønsefødder & gulerødder" - en madbog der kammer helt under, til feel bad-romanen "Under landet" - læs den hvis du tør, samt til den debatskabende bog "Mad vs. Fødevarer", som nok er den mest skræmmende...
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagen. Bogmærk permalinket.

3 svar til Noget om arbejde – også ekstraarbejde

 1. Tusind tak for bogen – den er sååå fin og skøn med dejlige billeder og de små bemærkninger, der er tilføjet. Jeg glæder mig til at komme igang med opskrifterne.
  På jeres forlag kunne I jo lægge et kto.nr. ud, så kunne pengene overføres til jer? – Ærgeligt, med det ekstra arbejde I nu står over for – tid som kunne bruges til andet og festligere.
  Hilsener fra en glad bogejer
  Margrethe

 2. Gitte Jensen siger:

  Kære, kære Lone & Søren. Tusinde tak for bogen. Det var herligt at sidde og bladre i en sådan gennemført bog. Duften og de mange skønne ord satte konstant et smil på mine læber. Jeg er total begejstret og tænker i skrivende stund at veninden Helle skal vide besked. Er ret sikker på, at hun også vil blive ellevild med denne sag 🙂
  Håber I får et fantastisk madmarked.
  Sommerhilsen fra Gitte

 3. finn birkholm-clausen siger:

  Godt I er så unge og sunde. I jeres alder kan man jo overkomme ALT.
  Her lig herlig bog: Hønsefødder og Gulerødder.

Der er lukket for kommentarer.